CFTC is “vrij zelfverzekerd” van haar rechtszaak tegen Binance

Zoals jullie vast niet ontgaan is, heeft de Amerikaanse Commodities Futures Trading Commission (CFTC) onlangs een rechtszaak aangespannen tegen Binance en zijn CEO Changpeng Zhao (CZ). In reactie hierop hebben beide partijen echter aangegeven dat deze beschuldigingen ongegrond zijn. De voorzitter van de CFTC, Rostin Behnam, gaf echter aan dat het “redelijk zelfverzekerd” is van haar zaak.

In een recent interview met CNBC’s Squawk Box vroeg ​​presentator Becky Quick aan Behnam wat de CFTC van plan is te doen aan de vermeende lange lijst van regelovertredingen van Binance. Hij reageerde als volgt:

“Zoals u weet, zijn wij een civiele handhavingsinstantie. Ik denk dat, op jouw punt, iets dat nu vrij goed bekend is in de crypto-kringen, is dat het niet hebben van een hoofdkantoor, het niet hebben van een locatie, niet zal voorkomen dat de CFTC achter je aan komt. In dit specifieke geval was er sprake van een duidelijke ontduiking.

Toen we naar de entiteiten keken als een gemeenschappelijke onderneming, tientallen en tientallen entiteiten verspreid over de hele wereld, met controlepersonen als Mr. Zhao. Als je die situatie hebt waarin je een controlepersoon hebt van een gewone onderneming, denk ik dat er een duidelijke potentiële aansprakelijkheid is die we hebben gezien.

En zoals u al aangaf, duidelijke documentatie van de intentie om de wet te omzeilen met een zeer duidelijke en directe methode om te zeggen: D’it is wat we moeten doen om de Amerikaanse wet te omzeilen, zodat we toegang tot de markt kunnen krijgen.’ Dus we voelen ons vrij zelfverzekerd in dit geval.”

De CFTC-voorzitter ging verder met aangegeven dat deze Binance-zaak een ander voorbeeld is van waarom de Verenigde Staten duidelijke crypto-regelgeving nodig heeft. Hij zei het onderstaande:

“Het is duidelijk iets waar we veel om geven en waar we al een aantal jaren bovenop zitten in deze crypto-ruimte. Ik heb het gehad over een gebrek aan autoriteit voor de CFTC in de crypto-ruimte, en ik denk dat dit alleen maar de noodzaak aantoont van duidelijke regels en ook autoriteit, zodat we dit soort situaties kunnen vermijden en ervoor kunnen zorgen dat we transparante markten creëren, zodat de VS klanten zijn niet onderhevig aan fraude of manipulatie.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!