Nasdaq wil crypto bewaringsdiensten aanbieden

De beursoperator Nasdaq wil cryptobewaardiensten aanbieden en is al bezig met plannen om de service tegen het einde van het tweede kwartaal te lanceren. Voorlopig is de essentiële technische infrastructuur en de benodigde regelgevende goedkeuring in gang gezet.

Het financiële dienstverleningsbedrijf heeft zijn aanvraag voor een charter van een beperkte vertrouwensmaatschappij ingediend bij het New York Department of Financial Services (NYDFS) dat de bewaardienst zal regelen. Ira Auerbach, Senior Vice President en Head of Digital Assets bij Nasdaq, bevestigde dat het bedrijf begonnen is met het treffen van de nodige infrastructuur en het ontvangen van regelgevende goedkeuringen.

Wanneer het nieuwe crypto-aanbod van de wereldwijde beursgigant eindelijk van start gaat, zal het worden gerund door Auerbach. Voor zijn tijd bij Nasdaq werkte Iran Auerbach voor de Gemini Exchange van de Winklevoss-broers. Tijdens zijn tijd bij de cryptobeurs, die verschillende tegenslagen kende in gedeeltelijke verbinding met het inmiddels failliete FTX, diende de Nasdaq-VP als Global Head of Gemini Prime, de voormalige broker-services van het bedrijf.

Nasdaq introduceerde de afdeling Digitale activa

De stap van Nasdaq naar de crypto-bewaardienst komt amper zes maanden nadat het bedrijf digitale activadiensten voor institutionele beleggers lanceerde. Nasdaq Digital Assets, zoals het wordt genoemd, is een mogelijkheid voor institutionele beleggers om de opkomende industrie te verkennen. Auerbach werd destijds benoemd tot hoofd van de nieuwe afdeling en Tal Cohen als executive vice president.

Het was bij de lancering van Nasdaq Digital Assets dat het bedrijf voor het eerst aangaf interesse te hebben in cryptobewaardiensten. Momenteel stapt Nasdaq in de rol van crypto-intermediair op een moment dat financiële instellingen zoals Silvergate Bank, Signature Bank en Silicon Valley Bank, die blootgesteld waren aan cryptobedrijven, in de Verenigde Staten zijn aangepakt.

Tegelijkertijd probeert de beursoperator een brug te slaan over de kloof die ontstond na de implosie en faillissementsaanvragen van verschillende cryptobedrijven vorig jaar. Nasdaq voegt zich bij bedrijven zoals BNY Mellon en Fidelity die zich hebben gestort op cryptobewaardiensten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!