NASDAQ gaat zich concentreren op crypto-bewaardiensten

Tal Cohen, executive vice president van Nasdaq en hoofd van North American Markets, heeft recentelijk in een Bloomberg-interview aangegeven dat de op een na grootste effectenbeurs zich richt op bewaardiensten als de eerste grote stap in de digitale activasector. Hij zei het volgende:

“Vandaag richten we ons op de voogdij. Dat is fundamenteel. We denken dat als je de bezittingen van mensen veilig kunt houden, ze erop zullen vertrouwen dat je daarna al het andere doet. Dus we beginnen met het basisstuk. Van daaruit bouwen we verder. We zullen uitvoeringsmogelijkheden hebben, want het is niet alleen de bewaring, het is de verplaatsing en overdracht van die activa die we willen faciliteren.”

Hij voegde eraan toe dat ze zullen wachten op verduidelijking van de regelgeving voordat ze een mogelijke lancering van een cryptocurrency-beurs bespreken. Hij reageerde als volgt:

“En na verloop van tijd, omdat we meer duidelijkheid hebben over de regelgeving en we een grotere institutionele acceptatie zien, zijn dat discussies die we graag hebben. Maar op dit moment, aan de kant van de consumenten, is de markt redelijk verzadigd. Er zijn een aantal beurzen die het particuliere klantenbestand bedienen. Ik denk dat onze focus ligt op waar de vraag is en waar de kans is. En we denken dat het gewoon enorm is aan de kant van de bewaring en de executie.”

Cohen gaf tevens aan dat ze ook zullen bekijken hoe ze kunnen profiteren van blockchain-gegevensmogelijkheden:

“Er is veel inhoud, veel gegevens die de blockchain biedt, dus we zullen kijken naar mogelijkheden om afgeleide gegevensproducten en andere waarde te creëren die de transparantie en de liquiditeit en de interactie die klanten met die markt hebben, verbetert.”

Cohen was tot slot van mening dat de toetreding van Nasdaq tot bewaardiensten de institutionele acceptatie van cryptocurrency zal versnellen. Hij gaf het volgende aan:

“De voogdij en de executie kant zijn zo aantrekkelijk voor ons. Daar ligt onze focus. Dat is waar we denken dat we echt waarde kunnen toevoegen en de institutionele acceptatie kunnen versnellen, wat vanuit ons perspectief nog steeds sterk is, zelfs tijdens deze neergang.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!