Analist geeft een waarschuwing af voor altcoins

Een veel gevolgde cryptanalist waarschuwt altcoin-investeerders en zegt dat de onzekerheid rondom regelgeving betekent dat Bitcoin (BTC) waarschijnlijk andere digitale activa zal domineren.

In een nieuwe video-update vertelt crypto-analist Benjamin Cowen zijn 785.000 YouTube-abonnees dat de koning van de crypto andere digitale activa zal verslaan, zelfs nadat de rally van BTC in 2021 werd gevolgd door een enorme stijging van altcoins:

“Ik denk wel dat mensen voorzichtig moeten zijn om aan te nemen dat de altcoin-markt Bitcoin zal volgen alleen maar omdat het in 2021 is gebeurd. Er zijn eigenlijk genoeg voorbeelden die laten zien dat de altcoin-markt Bitcoin niet altijd volgt na deze rallies, en daarom zal het waarschijnlijk leiden tot de devaluatie van de altcoin-markt ten opzichte van hun Bitcoin-paren.”

Cowen houdt ook nauwlettend de Bitcoin Dominance index (BTC.D) in de gaten, die bijhoudt hoeveel van de totale marktkapitalisatie van crypto toebehoort aan de koning van de crypto.

Volgens Cowen zal BTC.D waarschijnlijk zijn cruciale weerstandsgebied doorbreken en wijst hij op onzekerheid op de altcoin-markten als gevolg van reguleringsdruk. Een bullish BTC.D-grafiek suggereert dat Bitcoin sneller in waarde stijgt dan altcoins, of dat altcoins sneller waarde verliezen dan BTC. Zo vertelt de analist:

“Ik weet dat er veel mensen zijn die ervan uitgaan dat [BTC.D] op deze manier terug zal komen, maar ik denk dat de kansen veel groter zijn dat dit zal doorbreken. Ik denk dat de relatieve onzekerheid van regelgevingsrisico’s met betrekking tot de altcoin-markt, niet wetende of ze effecten zijn of niet, en ik denk dat het recessierisico dat nog niet volledig is gerealiseerd, maar later dit jaar [of] begin volgend jaar kan materialiseren, ik denk dat altcoins geen toevluchtsoord zullen bieden tijdens die periode, maar dat Bitcoin relatieve toevlucht zou kunnen bieden.”

Bron: Benjamin Cowen/YouTube

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!