Sony PlayStation krijgt wellicht NFT’s

Terwijl de NFT-sector in het ongewisse blijft door de effecten van de vorige cryptowinter, overweegt Sony de markt te betreden met NFT’s op de PlayStation. In een nieuwe patentaanvraag wil het entertainmentbedrijf graag een solide raamwerk voor NFT’s in zijn games en consoles leggen.

De nieuwe aanvraag van de techgigant

Op 16 maart 2023 heeft Sony Interactive Entertainment een patent gepubliceerd met de titel “NFT Framework for Transferring and Using Digital Assets Between Games Platforms”. In de nieuwe aanvraag onderzoekt Sony een raamwerk voor NFT’s die generatie- en platformoverschrijdend kunnen worden gebruikt, inclusief consoles gemaakt door Microsoft of Nintendo en meer.

De entertainmentgigant onderzoekt tal van use-cases, zoals NFT-vergrendelde gameplay, in-game-taken voor beperkt gebruik en meer. De patentaanvraag toont het enthousiasme van het bedrijf voor het introduceren van een solide NFT-framework waarmee gamers eigendom kunnen verkrijgen of overdragen met behulp van digitale activa, inclusief andere voordelen.

In-game items gebruiken en overdragen

Het document stelt dat de huidige systemen technologisch ontoereikend zijn voor spelers om hun activa in verschillende games en platforms te gebruiken. NFT’s kunnen echter de functionaliteit van een game verbeteren door gamers in staat te stellen het actief exclusief te gebruiken en de rechten ervan aan anderen over te dragen.

Bovendien stelt het patent een systeem voor dat geselecteerde spelers beloont via NFT’s. Gamers die als eerste een bepaald niveau in een game hebben bereikt, kunnen bijvoorbeeld een speciale NFT verdienen waarmee ze in-game-voordelen krijgen of exclusieve in-game-items ontgrendelen.

Bovendien bespreekt de nieuwe aanvraag van Sony ook dat spelers hun voortgang in het spel via NFT’s aan iemand anders kunnen overdragen. Nieuwe eigenaren kunnen dan verdergaan waar de vorige eigenaar het spel voor het laatst heeft verlaten met dezelfde items, punten en hetzelfde niveau.

Het entertainmentbedrijf is ook geïnteresseerd in het introduceren van NFT’s in cross-platform eSports, waarbij winnaars worden beloond met speciale NFT’s of zelfs “op blockchain gebaseerde valuta” voor verschillende toernooien. Het patent stimuleert het gebruik van die NFT’s om “in te kopen” om de volgende ronde van het toernooi te spelen of om het over te dragen aan een andere speler die wil blijven spelen.

Sony zet in op Web3

Het is belangrijk op te merken dat het onduidelijk is hoe Sony van plan is te implementeren wat het in zijn aanvraag voorstelt. Het is echter duidelijk dat het entertainmentbedrijf zijn zinnen heeft gezet op de adoptie van Web3.

Hoewel er geen garantie is dat het voorstel van Sony het daglicht zal zien, kunnen de punten die het voorstelt enorm belangrijk worden voor de industrie. Bovendien zou de introductie van NFT’s door Sony in zijn games en console de acceptatie in de goede richting kunnen stuwen en zijn games leuker en stimulerender maken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!