Handelaar Brandt geeft waarschuwing af voor Bitcoin

De veel gevolgde handelaar Peter Brandt heeft onlangs op Twitter gewezen op twee belangrijke ongevulde gaps in de grafiek van Bitcoin (BTC). Hij moedigde traders lachend aan om short te gaan op BTC, wat impliceert dat de digitale asset mogelijk in de nabije toekomst een neerwaartse beweging zal ervaren.

Deze opvatting is gebaseerd op de gap-theorie in trading, die suggereert dat elke gap in de markt uiteindelijk gevuld moet worden. Gaps zijn ruimtes in een grafiek waar de prijs van een asset scherp omhoog of omlaag beweegt zonder dat er tussen deze prijsniveaus enige handel plaatsvindt. Ze komen vaak voor als gevolg van een significante verandering in het marktsentiment of de publicatie van belangrijk nieuws. Volgens de gap-theorie zal de markt uiteindelijk terugkeren naar deze ongevulde gebieden en de gap vullen, wat leidt tot een omkering in de prijs. Brandt gaf het onderstaande aan:

“Twee enorme ongevulde gaps. Ik moedig jullie jonge helden aan om short te gaan op $BTC.”

In het geval van Bitcoin is de recente stijging naar boven de $28.000 aangewakkerd door een golf van liquidaties als gevolg van de ineenstorting van SVB-bank en een daaropvolgende bankrun. Deze onrust in de traditionele financiële sector heeft veel investeerders ertoe aangezet om zich tot cryptocurrencies te wenden als veilige haven, om hun activa te beschermen tegen de marktcrash die werd aangewakkerd door de bankenfalen.

De observatie van Brandt van de ongevulde gaps suggereert echter dat Bitcoin mogelijk niet immuun is voor een potentiële neerwaartse beweging. Als de gap-theorie waar blijkt te zijn, zou de markt kunnen terugkeren naar deze niveaus, wat zou leiden tot een daling van de prijs van Bitcoin.

Het is essentieel dat traders en investeerders de markt nauwlettend in de gaten houden en zich bewust zijn van de mogelijke implicaties van deze gaps. Hoewel Bitcoin een populaire keuze is geweest voor investeerders die toevlucht zoeken voor de marktongelukken, is het cruciaal om de markt met voorzichtigheid te benaderen en rekening te houden met de mogelijkheid van een neerwaartse beweging. Zoals altijd maakt de volatiliteit van cryptocurrencies het essentieel dat traders en investeerders grondig onderzoek doen en voorbereid zijn op plotselinge veranderingen in de markt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!