Microsoft werkt aan een Web3 Wallet voor Edge

Microsoft zou volgens berichten zijn begonnen met het ontwikkelen van een programma dat een non-custodial crypto wallet in de basisbrowser Edge van het bedrijf zou integreren, zo blijkt uit screenshots die door Albacore, een anonieme software-onderzoeker uit Centraal-Europa, op Twitter zijn geplaatst.

Albacore uitte echter zijn pessimisme en zei:

“Nieuwste in de rij van twijfelachtige aankomende Microsoft Edge-functies, een crypto wallet. Ik weet niet zo goed hoe ik me moet voelen over zoiets dat in de standaardbrowser wordt geïntegreerd”.

Hij vervolgde met:

“Het Edge-team is koning in het tegen de muur gooien van alles wat ze zich kunnen voorstellen en kijken of het blijft plakken. De lijst met verouderde gimmick-functies die ze hebben geprobeerd en uiteindelijk hebben verwijderd, is behoorlijk lang.”

De gedeelde inhoud toont de gebruikersinterface van een cryptocurrency wallet, een decentrale app-verkenner, een statusupdate en de optie om cryptocurrencies te kopen met behulp van Coinbase en MoonPay. Recente versies van de Microsoft Edge-browser bevatten de functie al, maar deze is niet toegankelijk voor consumenten.

Microsofts Web3 Venture

Internet Explorer, de eerste webbrowser geproduceerd door Microsoft, debuteerde in 1995, precies in hetzelfde jaar als Opera. Terwijl Microsoft achterbleef en vorig jaar de ondersteuning van Internet Explorer stopzette ten gunste van Edge, heeft Opera verschillende browservariaties ontwikkeld en een cryptocurrency wallet geïntegreerd. Het heeft aangekondigd dat zijn gebruikers nu hun eigen no-coding NFT in realtime kunnen maken met behulp van Alteon Launchpad dit jaar.

Veel industrieën hebben Web3 aangenomen en zijn momenteel op zoek naar werknemers om te helpen bij de groei, van onroerend goed en financiën tot gaming en de kunsten. Warner Music Group heeft duidelijk gemaakt dat het het aantal teamleden dat projecten voor het Web3-ecosysteem kan ontwikkelen, wil uitbreiden.

Het Binance Charity Scholar Program (BCSP) kondigde op 20 januari aan dat het gratis Web3-trainingen en educatieve cursussen zal aanbieden, waardoor studenten die technologie en software bestuderen voortdurend kunnen groeien zonder te worden beperkt door financiële beperkingen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!