Bitcoin staat binnen 90 dagen op $1.000.000, aldus CTO van Coinbase

Voormalig Chief Technology Officer van Coinbase, Balaji Srinivasan, voorspelt een zeer gedurfde prijsstijging voor Bitcoin (BTC). In een reeks tweets zegt Srinivasan dat hij bereid is te wedden dat BTC explodeert naar een verbijsterende $1 miljoen in slechts 90 dagen vanaf nu.

De weddenschap zou zijn met professionele pokerspeler Isaac Haxton, waarbij een deel van de opbrengst naar het goede doel GiveDirectly gaat.

De investeringsgoeroe vertelt zijn 780.400 Twitter-volgers dat hij denkt dat banken in grote problemen zitten na zware investeringen in langlopende Amerikaanse treasuries, en dat de stijging van Bitcoin zal samenvallen met een grote economische crash.

Volgens Srinivasan hebben banken twee jaar geleden veel overheidsschulden opgekocht toen fiscale stimulering op het hoogtepunt van de Covid-19-pandemie de vraag naar typische leningen drastisch verminderde. De investeerder zegt ook dat financiële instellingen de beslissing namen om een enorme hoeveelheid overheidsschulden op te bouwen onder de indruk dat de Federal Reserve de rente laag zou houden. Zo vertelt hij:

“Ze hadden goede reden om dit te geloven. Powell zei dat hij ‘geduldig’ zou zijn met renteverhogingen zo laat als 3 november 2021. Toen werd hij op 22 november 2021 herbenoemd en verhoogde hij de rente veel sneller dan iemand had verwacht – waar zelfs Yellen en de FDIC [Federal Deposit Insurance Corporation] toegeven dat het de huidige bankencrisis heeft veroorzaakt… Het verhogen van de rente van bijna nul procent gedurende tien jaar in de jaren 2010 was een verrassingsaanval op elke dollarhouder… Dus iedereen die op langlopende treasuries wedde, werd gedood in 2021. En nu zal iedereen die op kortlopende treasuries wedt, worden gedood in 2023.”

Daarnaast vertelt Srinivasan dat de dreiging van een banksector-meltdown Bitcoin in staat stelt snel in waarde te stijgen tegen de Amerikaanse dollar. De angel investor gelooft dat BTC meteorisch kan stijgen naar $1 miljoen in slechts 90 dagen:

“Dit is het moment waarop de wereld opnieuw denomineert in Bitcoin als digitaal goud, terugkerend naar een model dat veel lijkt op dat van vóór de 20e eeuw. Wat er gaat gebeuren, is dat individuen, dan bedrijven, dan grote fondsen Bitcoin zullen kopen. Dan soevereinen zoals El Salvador en kleine crypto-vriendelijke landen.

De grote beweging zal zijn wanneer een Amerikaanse staat als Florida of Texas, of een ‘normaal’ land als Estland, Singapore, Saudi, Hongarije of de VAE Bitcoin koopt. En wanneer [Premier Narendra Modi] de centrale bank van India vertelt om Bitcoin te kopen, zelfs als hedge, dan is het voorbij.”

Oftewel volgens de investeerder zal alles “heel snel” gaan, omdat we nu in een digitale wereld leven.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!