Glassnode: Bitcoin kan dalen naar $19.300 vanwege winstneming

Volgens gegevens van Glassnode moet Bitcoin (BTC) terugkeren onder de $20.000 om een belangrijke metriek te resetten die speculatieve winstneming dekt. In de nieuwste editie van zijn wekelijkse nieuwsbrief ‘The Week On-Chain’ onthulde analysebedrijf Glassnode dat short-term holders (STH’s) mogelijk de BTC-prijsweerstand dicteren.

Naarmate BTC/USD steeg naar $25.000, begonnen STH’s, diegenen die tokens holden voor 155 dagen of minder, aanzienlijke rendementen te behalen op hun investeringen. Dit werd vastgelegd door de market value to realized value (MVRV) metriek, die de Bitcoin market cap vergelijkt met de waarde van munten die on-chain worden verplaatst. Glassnode legde uit:

“Door deze twee metrieken te vergelijken, kan MVRV worden gebruikt om een ​​idee te krijgen van wanneer de prijs boven of onder ‘eerlijke waarde’ ligt, en om de winstgevendheid van de markt te beoordelen.”

MVRV passeerde 1.2 op weg naar multi-maanden hoogtepunten, samen met $23.800 dat verscheen als een gebied van BTC-prijsweerstand. Glassnode voegde toe:

“De mogelijkheid van STH’s om winst te nemen, neemt toe tijdens perioden waarin de gemiddelde STH 20%+ in geld is, waardoor een STH-MVRV boven 1,2 ontstaat.”

“De recente afwijzing op het niveau van $23,8k resoneert met deze structuur, aangezien de STH-MVRV een waarde van 1,2 bereikte voordat deze stagneerde.”

“Als de markt terugkeert naar $19.3k, zou dit de STH-MVRV terugbrengen naar de waarde van 1.0 en aangeven dat spotprijzen zijn teruggekeerd naar de kostprijs van deze groep nieuwe kopers.”

$19.300 zou dus iets vormen van een magnetisch doelwit qua winstgevendheid en stimulans om niet te verkopen voor STH’s. Volgens Glassnode kan er zelfs een nieuw lokaal dieptepunt ontstaan onder de grens van $20.000.

Daarnaast keek Glassnode naar de kostenbasis van long-term holders (LTH) en de activiteiten van whales die sinds het einde van zijn laatste bear-markt eind 2018 in Bitcoin hebben geïnvesteerd. De gerealiseerde prijs van de zogenaamde ‘oude’ voorraad, de prijs waartegen deze voor het laatst opgeteld werd verplaatst, ligt momenteel op $23.500, wat het gebied verder versterkt als een belangrijk strijdtoneel.

Aan de andere kant ligt de gecombineerde gerealiseerde prijs van Bitcoin op $19.800, wat opnieuw kan bijdragen aan het idee dat deze zone uiteindelijk steun zou kunnen bieden. Glassnode concludeerde:

“De Bitcoin-economie reageert vaak niet alleen op niveaus die breed worden waargenomen in traditionele technische analyses, maar ook op de psychologische kostprijsniveaus van verschillende investeerders-cohorten die on-chain worden afgedrukt. Dit vindt niet alleen plaats met betrekking tot hun gerealiseerde prijs, maar ook met betrekking tot de mate van winst en verlies die ze binnen hun aanbod hebben.”

“Vanuit dit perspectief bevindt de markt zich momenteel in een overgangsfase, begrensd boven door de gerealiseerde prijs van oudere voorraad en ook door de gemiddelde whale die actief is sinds de bodem van de cyclus in 2018.”

Op het moment van schrijven wordt Bitcoin (BTC) verhandeld voor een prijs van $22.378 met een zijwaartse prijsactie ten opzichte van 24 uur geleden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!