Kraken is van plan om eigen bank te lanceren

Ondanks de onzekerheid op de cryptocurrency-markt, vooral als het gaat om regulering, hoopt de Amerikaanse cryptocurrency-beurs Kraken binnenkort zijn eigen bank te lanceren.

Kraken Bank komt binnenkort

De chief legal officer van de beurs, Marco Santori, bevestigde op The Scoop-podcast dat Kraken binnenkort zijn eigen bank zou lanceren. Hij verklaarde:

“Kraken Bank is goed op weg om te lanceren, zeer binnenkort. We gaan die pennen met de kleine balletjeskettingen hebben. We gaan er duizenden bestellen en ze overal aan de bureaus van Wall Street-banken bevestigen. Met ons logo.”

Kraken kreeg aanvankelijk de goedkeuring van de staat Wyoming om in 2020 een Special Purpose Depository Institution (SPDI) op te richten. Volgens het bedrijf was Kraken Bank het “eerste bedrijf voor digitale activa in de geschiedenis van de VS die een ​​bankcharter ontvangen heeft dat wordt erkend onder de federale en staatswetten”, en zal de eerste gereguleerde Amerikaanse bank zijn om “uitgebreide deposito-, bewarings- en fiduciaire diensten voor digitale activa te bieden.”

De bank is vertraagd, maar niet vergeten

Kraken Bank, met het hoofdkantoor in Cheyenne, zou oorspronkelijk in 2021 van start gaan en vervolgens gefaseerd in 2022 van start gaan. Santori’s opmerkingen suggereren dat Kraken Bank, ondanks tegenslagen en vertragingen, eindelijk binnen bereik kan zijn.

De bank gaf aan dat haar diensten eerst zouden worden uitgerold naar bestaande Amerikaanse Kraken-klanten, met een mogelijke internationale uitbreiding in de toekomst. De bank is niet van plan persoonlijke diensten aan te bieden, maar alle activiteiten online en via mobiele apparaten te houden.

Regulering is nog steeds een zorg

Santori ging ook in op het regelgevende optreden waarmee de crypto-industrie momenteel in de Verenigde Staten wordt geconfronteerd.

Kraken bereikte onlangs een schikking van $30 miljoen met de Securities and Exchange Commission (SEC) over zijn staking-programma, dat in de VS moest worden stopgezet. Crypto-leiders hebben de regering er ook van beschuldigd te proberen de crypto-industrie af te sluiten van de banksector door banken zelf onder druk te zetten. Reagerend hierop zei Santori:

“We keren terug naar een tijdperk waarin banken erg voorzichtig zullen zijn met het openen van rekeningen. Wall Street komt goed. Kraken en Coinbase komen goed. Maar de man of vrouw die een nieuw idee heeft over hoe infrastructuur te bieden aan de crypto-economie, het zal de komende jaren een heel moeilijke weg voor hen worden. Geen twijfel mogelijk.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!