Kiyosaki: Investeer in deze activa nu het nog kan

Robert Kiyosaki, de auteur van de bestseller Rich Dad Poor Dad, waarschuwde zijn volgers op Twitter dat de wereldwijde economie op de rand van instorting staat en dat traditionele beleggingsmethoden wellicht niet genoeg zullen zijn om mensen te beschermen tegen zijn voorspelde financiële ineenstorting. Hij adviseerde om te investeren in goud, zilver en Bitcoin, omdat deze activa volgens hem het beste zijn voor onstabiele tijden.

Deze activa is zwaar ondergewaardeerd

Bestsellerauteur Robert Kiyosaki zei dat één asset ver onder zijn reële waarde wordt verhandeld – en hij heeft het niet over zijn favoriete crypto-activa, Bitcoin (BTC). Zo vertelde hij zijn 2,3 miljoen Twitter volgers dat beleggers niet genoeg aandacht besteden aan het edelmetaal zilver.

Volgens Kiyosaki is hij het eens met Andy Schectman, de president van edelmetaalbeleggingsfirma Miles Franklin, dat zilver de meest ondergewaardeerde activa in een generatie is. Hij tweette het volgende:

Kiyosaki, al lange tijd belegger in goud en zilver, waarschuwde zijn volgelingen ook dat een wereldwijde financiële catastrofe in het verschiet zou kunnen liggen.

Grote Depressie komt er aan

Volgens de populaire auteur ligt het binnen de mogelijkheden dat het land omstandigheden meemaakt die verwant zijn aan de Grote Depressie van de jaren dertig:

“Alstublieft. Alstublieft. De wereldeconomie staat op instorten. De volgende bankrun? Spaargeld bevroren? Bail-ins als volgende? Ik verdien geen geld als je ECHTE zilveren munten koopt. Ik wil gewoon dat je voorbereid bent op wat komen gaat. U kunt een echte zilveren munt kopen voor ongeveer 25 dollar. Wees voorzichtig.”

Hij zei ook dat traditionele beleggingsmethoden waarschijnlijk niet genoeg zullen zijn om mensen te beschermen tegen zijn voorspelde financiële ineenstorting:

“Al jaren zeg ik: ‘Geld sparen en beleggen in een goed gediversifieerde portefeuille van aandelen, obligaties, beleggingsfondsen en exchange-traded funds is een riskant advies.’ Vandaag, [is het nog steeds] zeer riskant advies. Ik geloof nog steeds dat goud, zilver, Bitcoin het beste zijn voor instabiele tijden, hoewel de prijzen op en neer zullen gaan. Wees voorzichtig.”

Kortom Kiyosaki riep zijn volgers op om zich voor te bereiden op een mogelijke financiële ineenstorting en om hun geld te investeren in goud, zilver en Bitcoin. Hij benadrukte dat het risicovol is om geld te besparen en te investeren in traditionele beleggingsmethoden, zoals aandelen, obligaties en beleggingsfondsen. Volgens hem zijn goud, zilver en Bitcoin de beste opties voor onstabiele tijden, hoewel de prijzen zullen stijgen en dalen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!