Analist geeft details over de volgende Bitcoin-rally

Een nauwlettend gevolgde crypto-analist die de bodem van Bitcoin (BTC) in 2022 correct voorspelde, voorspelt nu wanneer de koning van crypto mogelijk een keerpunt kan bereiken en kan opleven.

De analist, bekend onder het pseudoniem DonAlt, vertelt zijn 464.700 volgers op Twitter dat de traditionele markten een bearish effect hebben op Bitcoin.

Volgens DonAlt kan Bitcoin opleven zodra de traditionele markten weer bullish worden.

Zo vertelt de analist:

“BTC wordt meegesleept door de traditionele markten maar weigert nieuwe dieptepunten te bereiken terwijl de S&P [aandelenindex] aan het bloeden is. Op het moment dat de traditionele markten herstellen, verwacht ik een enorme groene kaars van BTC die beter presteert dan de rest.”

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin op $22.370, een fractie hoger dan de dag ervoor.

Dit was de visie van DonAlt voor vrijdag 3 maart. Vrijdag is de aandelenmarkt namelijk flink gestegen, daarentegen heeft DonAlt zijn visie ook bijgewerkt en zegt dat zijn visie nog steeds geldt, ook al was Bitcoin gisteren grotendeels vlak terwijl de aandelenmarkt sterk steeg. Hij merkt echter op dat de minder dan optimale reactie van BTC op de opleving van de aandelenmarkt niet ideaal is.

Ondertussen is de pseudonieme handelaar Altcoin Sherpa van mening dat Bitcoin waarschijnlijk meer neerwaartse prijsactie zal zien. Volgens de handelaar zou Bitcoin nog een verkoopgolf kunnen meemaken voordat het herstelt.

Zo vertelt hij:

“BTC: het is mogelijk dat we nu een hogere bodem zien worden gevormd, maar ik denk het eigenlijk niet. Ik denk dat we nog een etappe omlaag gaan. Opmerking: ik denk nog steeds dat we op middellange termijn naar $30.000 gaan.”

Bron: Altcoin Sherpa/Twitter

Altcoin Sherpa zegt ook dat het mogelijk is dat Bitcoin een langdurige bearwinter doormaakt:

“BTC: sommigen markeren de top als mei 2021. Anderen markeren het op november 2021. Hoe dan ook, het is lang geleden tijdens deze Bitcoin-bearmarkt.

En het zal waarschijnlijk nog veel langer duren voordat de BTC-prijs echt ‘bottomt’.”

Bron: Altcoin Sherpa/Twitter

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!