Solana gaat de stabiliteit van de blockchain dit jaar verbeteren, aldus Yakovenko

Op 25 februari ondervond het Solana (SOL)-netwerk een merkbare vertraging in de blokproductie na de meest recente 1.14-netwerkupdate. Als directe reactie op transactie-onderbrekingen degradeerden validators de software om de prestaties te verbeteren.

De oprichter en CEO van Solana Labs, Anatoly Yakovenko, heeft gisteren echter een andere verklaring vrijgegeven over hoe het ecosysteem van plan is om zijn recente netwerkupgrades te verbeteren. De belangrijkste focus van het plan ligt op stabiliteit naarmate het netwerk zijn overgang voortzet. Hij gaf het onderstaande aan:

“Prioriteiten voor 2022 waren het verzenden van nieuwe functies en nieuwe tools. 2023 staat in het teken van stabiliteit. Tldr: 1/3 van de kernengineering zal zich richten op stabiliteit en vijandige tests. Hier zijn mijn gedachten.”

De verklaring legde een zesstappenplan voor ingenieurs uit om het proces te stroomlijnen en onthulde dat er een vijandig team was gevormd, dat een derde van het Solana-engineeringsteam omvatte. Dit team werd gevormd om extra haken en instrumenten te bouwen in de validatorcode en om exploits te richten op de onderliggende protocollen.

Ook werden manieren beschreven om zich te richten op het creëren van netwerkbrede stabiliteit. Dit omvat onder meer een tweede validatorcliënt gebouwd door Jump Crypto’s firedancer-team en Mango DAO-ontwikkelaars die nieuwe tooling bouwen en lokale kostenmarkten implementeren naast andere inspanningen.

De recente verklaring van Yakovenko vermeldde ook dat er nog steeds een onderzoek gaande is naar wat er precies gebeurde tijdens de aanvankelijk storing. Bovendien gaf hij aan dat de community op de hoogte zal worden gebracht wanneer er meer informatie beschikbaar komt. Op 28 februari verduidelijkte hij dat on-chain stemmen niet de oorzaak was van de vertraging.

De reactie van de community op de storing was echter hysterisch, waarbij sommige gebruikers het systeem een ​​transactiekiller noemden. De reactie op de verbeteringsroadmap van Yakovenko was echter gemengd, waarbij sommige gebruikers zeiden dat het nieuws goed om te horen was, terwijl anderen nog steeds de integriteit van Solana in twijfel trokken:

“Jouw testproces faalde bij elke grote release. Heb je op zijn minst een echt testproces? Niet zeker.

Eenvoudige vraag: wie is verantwoordelijk voor de wereldwijde test-/releasecoördinatie tot nu toe? jij? raj? … het is niet serieus”

Op 2 maart 2023 staat de Solana ecosysteem call gepland, waarin onder meer de staat van het ecosysteem wordt besproken. Later in de maand, op 27 maart, is het communicatieprotocol van Helium Network van plan om naar de Solana-blockchain te migreren om orakels in te zetten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!