Ethereum koers heeft bodem nog niet bereikt, aldus analist

De veel gevolgde cryptocurrency-analist Benjamin Cowen voorspelde in zijn laatste strategiesessie dat de Ethereum koers vóór de volgende bullmarkt nog een stuk lager zal dalen.

Hij gaf aan dat voordat Ethereum (ETH) in een bullrun terechtkomt, de nummer twee cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie waarschijnlijk de dieptepunten binnen de boven- en ondergrenzen van de logaritmische regressiegrafiek opnieuw zal testen. Hij zei het volgende:

“Het idee is dat Ethereum zo nu en dan mooie runs maakt, maar tussen deze bullruns door raakt het de thuisbasis. En we zitten gewoon al een hele tijd buiten dit niveau. Tot op zekere hoogte voelt het alsof Ethereum in zekere zin gewoon plaagt hoe het net buiten de lagere regressietrendlijn zit.”

De handelaar voorspelde dan ook dat Ethereum ten minste 53% zou kunnen dalen ten opzichte van zijn huidige waarde.

Ethereum wordt op het moment van schrijven verhandeld voor $1.626. Dit zou betekenen dat de munt nog tot onder $800 zal dalen, als de analist gelijk krijgt. Hij vervolgde met:

“Nu, één ding waar ik uw aandacht op wil vestigen terwijl we praten over wat de reële waarde is die past bij ‘niet-bubbelgegevens’ en misschien is het dit niveau hier dat momenteel $750 is, waardoor u misschien een wenkbrauw optrekt en zeg nou, wacht even, dat is lager dan waar we in juni heen gingen. En ik ben nog steeds van mening dat Ethereum lager zou kunnen gaan dan in juni.”

Cowen waarschuwde ook dat een recessie nieuwe dieptepunten kan brengen op de cryptomarkten, ongeacht hoe lang de markten al bearish zijn gebleven.

“Het belangrijkste dat door veel mensen wordt verdisconteerd, is het idee dat er geen aanhoudende verdere neerwaartse beweging zal zijn in risicovolle activa, simpelweg omdat er een bepaalde hoeveelheid tijd is verstreken. Maar ik zal u eraan herinneren dat er tal van activa zijn, zelfs in crypto, die zelfs ver na uw primaire bearmarktjaar nieuwe dieptepunten kunnen bereiken.

Je denkt terug aan 2020, veel cryptocurrencies hebben nieuwe dieptepunten bereikt. Ik geloof niet dat Ethereum een ​​van hen was. Maar het kwam eigenlijk aardig in de buurt. Het was een soort dubbele bodem.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!