Ethereum in consolidatie. Grote uitbraak aanstaande?!

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Ethereum (ETH) analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

De Ethereum koers ligt momenteel al een week of 6 in consolidatie na een sterke stijging van zo’n 62% vanaf de recent gezette low. Niet gek dat we nu in een afkoelperiode zitten. De vraag is alleen: Zitten we in distributie of reaccumulatie? We gaan snel naar de koers kijken. Lees verder!

Weekgrafiek

De weekgrafiek laat goed zien hoe de prijs is gaan consolideren nadat het in de resistance van de $1.680 is gelopen. Zelfs na 6 weken lukt het de prijs nog niet om boven de $1.680 te sluiten. Zo lang dat niet gebeurt is er een reële kans dat de prijs een diepere pullback gaat maken. Daarbij zouden prijzen als $1.461 en $1.350 weer in beeld kunnen gaan komen. Bij een breakout boven de $1.680 kijk ik al gauw naar $2.030. Dat is de laatste serieuze te nemen horde voor de bulls. Komen we daarboven en sluiten we daarboven kunnen we ons op gaan maken voor een bullish trendende Ethereum!

Bron: TradingView

Daggrafiek

Als we het liquiditeitsplaatje erbij pakken zou het niet onrealistisch zijn om een diepere correctie tegemoet te gaan richting de onderkant van de range op $1.501 en potentieel de liquiditeit op $1.461. Dit lijnt ook op met Bitcoin die een diepere correctie tegemoet gaat voordat de weg omhoog wordt vervolgd. Indien de prijs de $1.461 verliest kijken we naar $1.350.

Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, Ethereum ligt in consolidatie, dus laten we het vooral niet overanalyseren. Als je graag wil traden op Ethereum, kijk vooral naar de extremen van de prijsactie (de swing highs en de swing lows). Daar liggen de beste trades. Pas als we bovengenoemde levels gaan breken of verliezen gaan we serieuzere prijsactie tegemoet.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!