Playboy bevestigt komst van MetaMansion

Vorige week bevestigde Liz Suman, het hoofd van Playboy’s Web3-team, in NFT Paris dat de gigant dit jaar zijn virtuele wereld MetaMansion zal lanceren. Ze maakte tevens bekend dat er toegang zal zijn voor mensen die geen deel uitmaken van de Rabbitar-gemeenschap van het tijdschriftmerk.

Volledig inzetten op de metaverse

In de zomer van 2022 werd onthuld dat Playboy aan dit project samen is gaan werken met The Sandbox van Animoca Brands. Suman noemde de MetaMansion de “noordster” van Playboy’s Web3-strategie, aangezien het voortbouwt op de eerdere inspanningen van het bedrijf in de metaverse.

De organisatie bracht in 2021 haar eerste NFT-collectie uit, gebruikmakend van haar uitgebreide fotografische en artistieke archief. In de herfst van dat jaar werden 11.953 van de “Rabbitar” -avatars – 3D-konijnenkarakter-NFT’s – beschikbaar gesteld voor aankoop. Het handelsvolume voor de verzameling op NFT-marktplaats OpenSea is op het moment van schrijven 2.779 ETH ($4,5 miljoen).

Rabbitars zijn VIPs

Iedereen zonder Rabbitar zou nog steeds de MetaMansion moeten kunnen betreden, maar volgens Suman zullen ze niet alles kunnen zien wat er te zien is, aangezien deze leden een VIP-ervaring zullen krijgen. Ze gaf het volgende aan:

“Het is altijd al het plan geweest dat de Rabbitars de VIP’s van de MetaMansion-ervaring zouden zijn.”

Suman heeft verklaard dat het de bedoeling is dit jaar de MetaMansion te openen, maar er is geen andere informatie vrijgegeven. Kijkend naar het grote plaatje van mediabedrijven die de metaverse omarmen, zei Suman dat ze traditionele media-twijfelaars zou adviseren om “dieper te kijken” naar wat de sector te bieden heeft.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!