Bitcoin zit vast in een bearish Elliot Wave-patroon, aldus QCP Capital

De stijging van Bitcoin (BTC) dit jaar heeft veel experts doen geloven dat de crypto-bear-markt voorbij is en dat de prijs in de toekomst alleen maar zal stijgen. QCP Capital heeft echter een andere mening. Volgens de in Singapore gevestigde handelsgigant in crypto-opties lijkt de 47% rally van Bitcoin vanaf het begin van het jaar op een “bear-adempauze” binnen een bredere daling die begon in november 2021, en de laatste fase van de berenmarkt zou binnenkort kunnen worden hervat.

De analyse van QCP is gebaseerd op de Elliot Wave-theorie, die stelt dat prijsbewegingen van activa kunnen worden voorspeld door het waarnemen en identificeren van een herhalend golfpatroon. De theorie beschrijft dat markttrends zich ontvouwen in vijf golven, waarvan drie impulsgolven zijn die de primaire trend vertegenwoordigen en twee terugslaggolven die tijdelijke adempauzes zijn voor de voorgaande impulsgolven.

Volgens QCP vertegenwoordigt de daling van Bitcoin van zijn recordhoogte in november 2021 tot het dieptepunt in januari 2022 Wave 1, en de daaropvolgende stijging tot maart 2022 Wave 2. De daaropvolgende daling tot november 2022 is Wave 3 en de recente opleving is Wave 4 – een bear-adempauze vergelijkbaar met Wave 2. De volgende stap is Wave 5, die de cryptocurrency naar het laagste punt van Wave 3 van $15.480 zou kunnen duwen, zo niet dieper.

QCP merkt op dat er zich een potentieel dubbele top vormt tegen de correctiehoogte van augustus 2022, en de reactie van mei 2022 is laag op $25.300. Bovendien is er enorme weerstand van $28.800-30.000, wat de neklijn van Head and Shoulders is. Totdat deze niveaus breken, blijft het aantal golven geldig, met een laatste Wave 5 lager in het verschiet.

De analyse van QCP komt een week nadat voormalig Goldman Sachs-analist William Noble vertelde dat de cryptocurrency klaar is voor een rally richting $56.000. De bearish structuur met vijf golven wordt ongeldig als de lopende Wave 4 boven het weerstandsbereik van $28.800 – $30.000 stijgt. Op het moment van schrijven wisselt Bitcoin van eigenaar voor $23.700 met een daling van ruim 1% op de dag

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!