Analist: Indicatoren flippen bullish, komt een short squeeze aan

Populaire on-chain analist Willy Woo heeft onlangs op Twitter voorspeld dat Bitcoin (BTC) binnenkort mogelijk een short squeeze kan gaan doormaken.

De analist gaf aan zijn 1 miljoen volgers op Twitter aan dat de fundamentals van BTC aan het verbeteren zijn en dat de Fundamental Strength Indicator (FSI), die de sterkte van 17 fundamentele en technische indicatoren meet, niet langer oververhit is en begint te stijgen. Hij zei het volgende:

“Fundamental Strength Indicator is niet langer oververhit en begint te stijgen. Als de prijs ver boven de $25.000 komt, kunnen we een short squeeze verwachten.”

Bron: Willy Woo / Twitter

Een short squeeze treedt op wanneer handelaren die eenheden van een actief lenen tegen een bepaalde prijs in de hoop lager te verkopen om het verschil (short) te innen, gedwongen worden terug te kopen als de handel tegen hun vooringenomenheid in beweegt.

Woo merkte op dat Bitcoin waarschijnlijk “de re-accumulatiefase van de cyclus ingaat”, gebaseerd op zijn analyse van de timing van vorige cycli. Hij zei ook dat BTC nog steeds gekoppeld is aan macro-liquiditeit en dat als er een recessie komt, hij verwacht dat de prijs zal stijgen en dan een daling zal ondergaan. Hij denkt ook dat er in toekomstige cycli een ontkoppeling kan plaatsvinden.

Op het moment van schrijven is BTC $24.204 waard, wat een daling van 0,27% in de afgelopen 24 uur en bijna 1,7% in de afgelopen week vertegenwoordigt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!