Altcoin stijgt enorm na samenwerking met Microsoft

Een bepaalde altcoin, die tot doel heeft de Web3-economie een boost te geven, is onlangs geëxplodeerd na een verrassende aankondiging van een samenwerking met technologiegigant Microsoft.

Blockchain-infrastructuurproject Ankr Network (ANKR) is de afgelopen 24 uur met 80% gestegen na een grote aankondiging dat het samen is gaan werken met Microsoft om enterprise node-services aan te bieden. De aankondiging luidde als volgt:

“Microsoft werkt nu samen met Ankr vanwege onze expertise in het leveren van infrastructuuroplossingen die bouwers, applicaties en gebruikers verbinden met de nieuwste laag van internet – Web3.”

Volgens de aankondiging zal de samenwerking bedrijven in staat stellen eenvoudig verbinding te maken met blockchain-gegevens via node-hostingservices. Het doel is om de services beschikbaar te maken via de Microsoft Azure-marktplaats.

Met deze services kunnen klanten enterprise-grade blockchain-nodes lanceren, gegevensquery’s optimaliseren en de prestaties van nodes volgen. De samenwerking wordt dan ook beschreven als een koppeling van de blockchain-infrastructuurinnovaties van Ankr met de cloudservices van Microsoft. Rashmi Misra, Microsoft General Manager AI & Emerging Technologies, zei het volgende:

“Veel ontwikkelaars en organisaties onderzoeken hoe Web3 kan helpen bij het oplossen van echte zakelijke uitdagingen, en onze samenwerking met Ankr stelt hen in staat om op een betrouwbare, schaalbare en veilige manier toegang te krijgen tot blockchain-gegevens. Samen met Ankr bouwen we aan een sterke Web3-infrastructuurlaag, of je nu een ontwikkelaar bent die de volgende grote gedecentraliseerde applicatie (DApp) bouwt of een gevestigde onderneming die Web3 verkent.”

De CEO en medeoprichter van Ankr, Chandler Song, reageerde ook op de samenwerking door het volgende te zeggen:

“Dit was een cruciale stap om blockchain-infrastructuur naar een groeiende sector van de digitale economie te brengen. De samenwerking, hoewel een ongelooflijke mijlpaal voor Ankr, is ook een belangrijke indicator van hoe ver het gedecentraliseerde web is gekomen in de integratie met de cruciale spelers in elke laag van websystemen. Het eindresultaat zal een tijdperk zijn van extreem productief bouwen voor op blockchain gebaseerde applicaties van nieuwe Web3-projecten en grote ondernemingen die de ruimte betreden.”

ANKR is op het moment van schrijven $0,053 waard, een stijging van 54% in 24 uur en een stijging van 83% in de afgelopen twee weken. Volgens de website van het blockchain-project is het doel van Ankr Network om Web3 voor iedereen toegankelijk te maken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!