Twitter-account van het Rode Kruis gehackt en gebruikt voor nep-XRP-weggeefactie

Gisteren openbaarde zich nog een voorbeeld van de stijgende trend van cryptocurrency-scams op social media, aangezien het Twitter-account van het Rode Kruis misbruikt werd om een nep-XRP-weggeefactie te promoten.

De tweet, die op 19 februari werd gepost, kondigde aan dat Ripple CEO Brad Garlinghouse een XRP-airdrop had geïnitieerd en drong er bij gebruikers op aan snel te handelen en hun “geschenk” op een specifieke link te claimen.

De scam werd al snel door het Rode Kruis bevestigd als een hack en ze waarschuwden hun volgers om voorzichtig te zijn met dergelijke frauduleuze activiteiten.

Dit is niet de eerste keer dat een XRP-zwendel wordt gepromoot via gehackte Twitter-accounts. Het account van de Franse gemeenteraadslid Quentin Feres werd eerder deze maand gehackt om een ​​soortgelijke zwendel te promoten, net als vorige maand het Twitter-account van de Amerikaanse tv-sportzender GOL TV.

Tevens werd in september 2022 ook het officiële Twitter-account van de Indiase ambassade van Oman gehackt om een ​​XRP-weggeefzwendel te promoten.

Deze zwendelpraktijken doen zich vaak voor als aan Ripple gelieerde entiteiten en bieden slachtoffers lucratieve investeringsmogelijkheden die niet worden ondersteund door legitieme contracten of regelgevend toezicht.

Velen van hen doen zich voor als Garlinghouse en beloven ogenschijnlijk genereuze investeringsmogelijkheden die te mooi blijken te zijn om waar te zijn. Ondanks de inspanningen van Twitter om deze hackers aan te pakken, blijven dit soort praktijken gedijen. Daarom moeten gebruikers altijd waakzaam zijn bij dergelijke ‘promoties’.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!