Hedera (HBAR) heeft grote ambities in 2023

De oprichter van het proof-of-stake layer-1 blockchain-platform Hedera (HBAR) heeft de ambities van het project voor het komende jaar onthuld. In een interview met het YouTube-kanaal Paul Barron Network geeft medeoprichter en CEO Mance Harmon aan dat het netwerk erin geslaagd is om de crypto-winter van vorig jaar te doorstaan.

Harmon stelt dat de fundamenten van HBAR vorig jaar zijn verbeterd, ondanks de langdurige bearmarkt in de crypto-industrie:

“Het vierde kwartaal was echt goed en dat bouwt voort op de voorgaande drie kwartalen waarin we ook sterke groei lieten zien. Wat mij opvalt, is dat Hedera juist tijdens de crypto-winter en de diepe dip in de cyclus de andere kant op is gegaan wat betreft het gebruik en de totale waarde die is vergrendeld. Alle statistieken zien er goed uit.”

Harmon gelooft dat HBAR in 2023 zal blijven groeien en dat Hedera de eerste blockchain zal zijn die het schaalbaarheidsprobleem in de crypto-industrie echt oplost.

Zo vertelt Harmon:

“De hele industrie heeft nog geen enkele layer-1 gezien die echt schaalt. Een hoge transactieverwerkingssnelheid biedt tegen een acceptabele prijs, en in de komende 12 maanden zullen we de volgende stap zetten op weg naar echte schaalbaarheid. Vandaag de dag heeft het netwerk al de capaciteit om 10.000 transacties per seconde te verwerken, en dat is er al sinds de lancering in het najaar van 2019.”

Hedera is van plan om naast de door de raad gerunde nodes ook nodes van de gemeenschap toe te voegen, waarmee de mogelijkheden van het blockchain-platform aanzienlijk worden uitgebreid.

Zo concludeert de oprichter van HBAR:

“We hebben een routekaart opgesteld om van waar we nu staan met een raad van bestuur, waarbij elk lid nodes beheert en het netwerk in staat stelt de transacties te verwerken die het vandaag kan verwerken, naar het toevoegen van gemeenschapsnodes die geen raadsleden zijn… Dat staat gepland voor dit jaar. De volgende stap is het toevoegen van extra shards en andere netwerken die bijdragen aan de totale transactieverwerkingssnelheid.”

Op het moment van schrijven wisselt HBAR van eigenaar voor $0,089, een stijging van meer dan 5% op de dag.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!