Coinbase CEO: Amerika verliest zonder actie de status als financiële hub

Coinbase CEO Brian Armstrong heeft het Congres opgeroepen om duidelijke cryptowetgeving door te voeren, en waarschuwt tegelijkertijd dat de VS zijn status als financiële hub dreigt te verliezen. “Crypto is toegankelijk voor iedereen in de wereld en anderen lopen voorop,” benadrukte de executive.

Coinbase’s CEO over regulering van cryptocurrencies

De CEO van de op Nasdaq genoteerde cryptocurrency exchange Coinbase (Nasdaq: COIN), Brian Armstrong, heeft het Congres opgeroepen om duidelijke cryptowetgeving aan te nemen. Hij tweette woensdag:

Amerika dreigt zijn status als financiële hub op lange termijn te verliezen, zonder duidelijke regelgeving over crypto, en een vijandige omgeving van regelgevers. Het Congres moet snel handelen om duidelijke wetgeving aan te nemen.

“Crypto staat open voor iedereen in de wereld en anderen lopen voorop,” voegde hij eraan toe, waarbij hij de EU, het Verenigd Koninkrijk en Hongkong noemde.

Naast Armstrong hebben veel mensen geklaagd dat cryptoregulering in de VS niet duidelijk is, waardoor het voor bedrijven moeilijk is om eraan te voldoen. De voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), Gary Gensler, heeft er echter op aangedrongen dat de wet duidelijk is en dat de meeste cryptomunten effecten zijn.

Coinbase zegt dat stakingdiensten geen effecten zijn

Gensler is onlangs nog bekritiseerd voor het nemen van een handhavingsgerichte benadering van het reguleren van de crypto-industrie. Onlangs ondernam de toezichthouder actie tegen crypto-uitwisseling Kraken over zijn acceptatieprogramma. De commissie stuurde ook een Wells Notice naar Paxos over stablecoin Binance USD (BUSD). Op donderdag klaagde het Terraform Labs en CEO Do Kwon aan voor het oplichten van beleggers.

Coinbase heeft volgehouden dat haar staking services geen effecten zijn. Armstrong tweette op 12 februari:

“Coinbase’s staking services zijn geen effecten. We zullen dit met plezier verdedigen in de rechtbank indien nodig.”

Bovendien tweette Coinbase op 14 februari:

“We weten niet welke aspecten van BUSD van belang zouden kunnen zijn voor de SEC. Wat we wel weten: stablecoins zijn geen effecten.”

Terwijl de VS hun regelgeving inzake crypto aanscherpen, streven verschillende andere jurisdicties ernaar een cryptocurrency-hub te worden, waaronder Singapore, Hong Kong en de op een na grootste stad van Zuid-Korea, Busan.

De CEO van Kraken, Jesse Powell, riep ook het Congres op om wetgeving over cryptocurrency in te voeren nadat zijn exchange een schikking trof met de SEC en akkoord ging met het betalen van 30 miljoen dollar. “Het Congres moet optreden om de binnenlandse crypto-industrie en Amerikaanse consumenten te beschermen die nu naar het buitenland zullen gaan om diensten te verkrijgen die niet langer beschikbaar zijn in de VS,” schreef Powell.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!