Populaire analist vaardigt “laatste waarschuwing” uit voor Bitcoin

De populaire cryptocurrency-analist Nicholas Merten waarschuwt in een recente video dat de recente stijging van de Bitcoin koers met meer dan 56% niet noodzakelijk het begin markeert van een nieuwe bullmarkt.

In de nieuwe update vertelt de gastheer van DataDash zijn 511.000 YouTube-abonnees dat na de rally vanaf de dieptepunten, de nummer één cryptocurrency waarschijnlijk zijn prijstrend omkeert. Hij stelt het onderstaande:

“Sinds eind januari zien we een stagnatie in het momentum, tekenen van distributie waar instellingen profiteren van de opwaartse marktorderstroom en koopdruk van retail en andere speculanten en handelaren in de markt.

Bovendien hebben we de leidende indicator die we gebruiken voor trendomkeringen zien flitsen, dat deze waarschijnlijk lager gaat na een beweging van 5% die we gisteren kregen. We begonnen hier onlangs al enkele waarschuwingssignalen te krijgen, die aantoonden dat het momentum tot stilstand was gekomen en dat er waarschijnlijk een trendomkering in het spel is, maar we kregen een duidelijke beslissende zet van 5%, de grootste kaarsbeweging die we hebben gehad sinds het begin 20 januari…

We zien tekenen dat de overgrote meerderheid van deze potentiële opluchtingsrally, denk ik, al in het spel is gekomen. Dat is wat ik hier vandaag zal zeggen. Het overgrote deel van die rendementen is binnengekomen en ik denk dat we duidelijke tekenen zien dat dit niet het begin is van een nieuwe bullmarkt.”

Merten zegt ook dat er duidelijke aanwijzingen zijn dat de bearmarkt nog niet voorbij is, inclusief het recente harde optreden tegen staking door Amerikaanse toezichthouders. Hij vervolgt met:

“Waarom heb ik hier zoveel vertrouwen in? Omdat het niet alleen Bitcoin is, en het is niet alleen Ethereum. Veel investeerders zien waarschijnlijk eng nieuws dat de eerste katalysator zou kunnen zijn voor het momentum van de keerzijde, dat wil zeggen de SEC en andere regelgevende instanties die achter beurzen aan gaan zoals Kraken en mogelijk Coinbase en vele andere namen rond het aanbieden van staking als een service.

Merten zegt dat het ertoe doet dat regelgevers achter de service aan gaan, omdat het een grote waardepropositie is voor cryptocurrencies. Hij sluit zijn video af met:

“Dit is een grote functie voor veel mensen en het is een belangrijke reden waarom veel mensen namen als Ethereum kopen, vergelijkbaar met het kopen van andere namen en verschillende soorten activa die u een soort rendement kunnen opleveren.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!