Bitcoin laat tegenstrijdige signalen zien

Volgens drie bekende blockchain-analysebedrijven laat Bitcoin (BTC) tegenstrijdige signalen zien ​​over wat de volgende stappen van de koningsmunt zullen zijn.

Santiment ziet beperkte kans op een stijging

Het bedrijf gaf aan dat BTC nog steeds een hoge correlatie heeft met de S&P 500, wat volgens Santiment “de kans op een aanstaande bull run beperkt”.

Image

Messari gelooft in de golden cross

Messari merkte daarentegen op dat voortschrijdende gemiddelden van Bitcoin onlangs zijn uitgekomen in een golden cross, die plaatsvinden wanneer het 50-daags voortschrijdend gemiddelde van een activum boven het 200-daags voortschrijdend gemiddelde komt. Messari gaf aan dat het “historisch een voorbode is van positieve rendementen” over tijdlijnen van zes maanden en een jaar.

Image

Glassnode ziet beleggers BTC verzamelen

Collega-crypto-analysebedrijf Glassnode merkte tot slot op dat de HODLer-netpositieverandering van Bitcoin een hoogste punt in drie maanden bereikte van 49.473.346 BTC, die de maandelijkse positieverandering van langetermijnbeleggers meet. Dit betekent dat dergelijke beleggers de afgelopen maand BTC hebben verzameld.

Glassnode zei ook dat het zevendaagse voortschrijdend gemiddelde van de gemiddelde transactieomvang van Bitcoin op vrijdag ook het hoogste punt in vijf jaar bereikte van 986,575 BTC.

Conclusie

Bitcoin wordt op het moment van schrijven verhandeld tegen $21.684. De nummer een cryptocurrency volgens marktkapitalisatie is de afgelopen 24 uur met 0,73% gedaald en de afgelopen week met meer dan 7%, hoewel het sinds het begin van 2023 nog steeds met ongeveer 30% is gestegen.

Ondanks de prijsstijgingen van Bitcoin dit jaar, blijft het meer dan 68% lager dan het hoogste punt ooit van ongeveer $69.000, dat het bereikte in november 2021.

Al met al, is het momenteel lastig te zeggen waar de Bitcoin koers heen zal gaan. Het zal tevens afhangen van de aankomende Amerikaanse CPI-cijfers. Eerder plaatsten wij al een bericht waarin de Nederlandse analist Michaël van de Poppe aangaf dat de koningsmunt waarschijnlijk de komende tijd zal gaan rangen, om vervolgens te stijgen naar $37.000 – $40.000.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!