BNB Chain zal verder blijven groeien in 2023, aldus Messari

Volgens een recent onderzoek van Messari’s onderzoeksanalist James Trautman lijkt de BNB Chain klaar te zijn om concurrerend te blijven in 2023 na de tegenwind van vorig jaar te hebben doorstaan.

Trautman merkte op dat de non-fungible token (NFT)-sector van de BNB Chain in 2022 een “doorbraakjaar” had, terwijl het secundaire NFT-verkoopvolume van de keten groeide met 857,9% op jaarbasis.

Die groei piekte echter in het midden van het jaar, waarna het verkoopvolume van de BNB Chain in de tweede helft van 2022 kelderde te midden van de grotere cryptocrisis. Trautman gaf aan dat het secundaire NFT-verkoopvolume op kwartaalbasis met 67,4% daalde.

Kijkend naar dagelijkse transacties, zei de onderzoeksanalist dat de BNB Chain vorig jaar beter presteerde dan andere layer-1-protocollen in zijn peer group. Hij zei het onderstaande:

“De dagelijkse transactieactiviteit was dit kwartaal vlak. BNB Chain sloot het kwartaal af met een basisniveau van dagelijkse transacties vergelijkbaar met Polygon. Gemiddeld verwerkte Polygon zo’n 2,0 miljoen transacties per dag, en BNB Chain gemiddeld zo’n 3,4 miljoen per dag gedurende het kwartaal.”

Trautman voerde aan dat de BNB Chain haar stappenplan voor 2022 “met succes heeft uitgevoerd”, ondanks de serieuze uitdagingen van het jaar. Hij ging vervolgens dieper in op de plannen van de keten in 2023:

“Het zal zich blijven richten op groeistrategieën en technische ontwikkelingen zoals schaaloplossingen en het stimuleren van de doorvoer. Het team is van plan het netwerk uit te breiden met layer-2-achtige oplossingen, zoals zero-knowledge rollups en sidechains, en de decentralisatie te vergroten door de validatorset open te sourcen. BNB Chain is van plan om parallelle EVM [Ethereum Virtual Machine]-uitvoering in verschillende fasen te implementeren, waarbij al een nieuw validator-beloningsmodel wordt opgesteld dat in 2023 moet worden geïmplementeerd.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!