Bitcoin kan het ondenkbare doen tijdens een grote trendverandering, aldus analist

Een crypto-strateeg die op de voet gevolgd wordt, is optimistisch over Bitcoin (BTC) en gaf aan dat de grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie zich zou kunnen voorbereiden om het ondenkbare te doen. Kevin Svenson vertelde aan zijn ruim 120.000 volgers op Twitter dat Bitcoin namelijk veel sneller de $30.000 zou kunnen bereiken dat mensen verwachten. Het momentum staat volgens de crypto-strateeg aan de kant van de BTC-bulls na de uitbraak van een groot falling wedge-patroon, wat een grote trendverschuiving suggereert. Het onderstaande werd door Svenson aangegeven:

“We zitten nu in een stijgende trendverschuiving… Maar wat voor mij interessant is, is de dagelijkse RSI [relative strength index]. We stuiteren van het 70-niveau op de dagelijkse RSI. We stuiteren uit de overboughtzone, het ondenkbare. De beren hadden nooit gedacht dat dit mogelijk zou zijn. Maar het is al eerder gebeurd.”

De RSI wordt door veel handelaren gebruikt om de sterkte van het momentum van een activum te meten. Als de RSI boven het 70-niveau wordt verhandeld, wordt het traditioneel gezien als overgewaardeerd waarna het activum moet afkoelen. Er zijn echter gevallen waarin een activum weigert onder het 70-niveau te komen vanwege intensieve aankopen.

Svenson voegde hieraan toe dat Bitcoin eind 2020 ook in de overboughtzone op de daily chart zweefde nadat het weerstand had weggenomen bij $20.000. Uiteindelijk leidde deze uitbraak tot een rally die bijna de $70.000 bereikte. Svenson gaf het volgende aan:

“Toen Bitcoin voor het eerst $20.000 [brak], bleven we geruime tijd in de overboughtzone en Bitcoin steeg met 60%. Het ging naar overboughtgebied en bleef daar voor een run van 60%. Deze dingen zijn mogelijk.”

Svenson gelooft daarnaast dat BTC hard op weg is naar de $30.000 voordat er sprake zal zijn van een significante correctie. Op dit moment wordt Bitcoin verhandeld voor een prijs van $22.851 met een daling van ruim 2% ten opzichte van 24 uur geleden. Bitcoin handelt echter nog steeds boven de diagonale weerstand van het falling wedge-patroon.

Kijkend naar de grafiek van Svenson, lijkt hij een enorme Bitcoin-rally te voorspellen tot rond de $50.000 na de corrigerende stap onder de $20.000.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!