Craig Wright en David Schwartz maken publiekelijk ruzie over XRP

Craig Wright, de zelfbenoemde maker van Bitcoin, en David “JoelKatz” Schwartz, de CTO van Ripple, waren onlangs verwikkeld in een woedende woordenwisseling op Twitter. De tweet van Wright waarin hij beweert dat XRP fraude is, veroorzaakte de discussie.

Wat is er gebeurd?

David Schwartz reageerde op de belachelijke bewering op zijn gebruikelijke boze manier. Craig Wright zei in een bericht op Twitter dat als iemand ooit naar de CTO van Ripple verwijst, ze hem zijn echte naam moeten noemen, die “oplichter Davie” is. Hij noemde Schwartz de Madoff van de shitcoins.

“Dave is een oplichter. XRP is een complete zwendel”, zei Wright zelfverzekerd. Schwartz antwoordde: “Het is grappig hoe je de behoefte voelt om me aan te vallen wanneer, en alleen wanneer, je wordt bekritiseerd vanwege je eigen onverdedigbare acties.”

Craigh Wright kan Bitcoin-ontwikkelaars voor de rechter slepen

Wright verloor blijkbaar vele jaren geleden de sleutels van zijn cryptocurrency-portemonnee nadat hij het slachtoffer was geworden van een cyberaanval. Hoewel deze rechtszaak vorig jaar voor het eerst werd afgewezen, verklaarde het Britse Hof van Beroep vandaag dat ontwikkelaars mogelijk verantwoordelijkheden hebben jegens blockchain-eigenaren.

Vandaar kan Craig Wright Bitcoin-ontwikkelaars voor de rechter dagen om hen te dwingen cryptocurrency in te leveren en de code te wijzigen, in een poging om 111.000 bitcoins met een waarde van 2,5 miljard dollar terug te krijgen.

Als Wright slaagt in zijn rechtszaak, kunnen de softwareontwikkelaars gedwongen worden om nieuwe software te produceren die Tulip Trading zal helpen om het volledige bedrag terug te verdienen.

Wright vs. Schwartz

Om erop terug te komen, dit is niet de eerste keer dat Schwartz en Wright publiekelijk ruzie maakten over XRP. Wright heeft er een gewoonte van gemaakt om XRP, de daaruit gemaakte producten en de makers agressief te bekritiseren. En Schwartz is niet iemand die dit zomaar laat gebeuren.

Schwartz reageerde ook op de rechtszaak van Wright, waarbij hij aangaf dat hij de aanklacht “compleet belachelijk vindt”. Hij vervolgde met:

“Ontwikkelaars hebben geen wettelijk recht om het aan iemand anders te vertellen of om iemand anders een bepaalde code te laten uitvoeren. Craig probeert ontwikkelaars te dwingen bepaalde argumenten aan te voeren om andere mensen te overtuigen de code uit te voeren die hij wil dat ze uitvoeren.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!