Analist: Bitcoin prijs van $180.000 komt eraan

De cryptostrateeg die de ineenstorting van Bitcoin (BTC) in mei 2021 exact voorspelde, voorspelt nu het tegenovergestelde. Zo verwacht de analist dat de toonaangevende crypto signalen afgeeft die op een enorme opwaartse beweging wijzen.

Pseudo-analist Dave the Wave vertelt zijn 134.500 Twitter-volgers dat meerdere technische indicatoren bullish die al lange tijd niet positief waren voor BTC nu een bullish teken afgeven.

Over deze indicatoren vertelt de analist:

“De reële mogelijkheid van een grote BTC-beweging [beheer risico voor beide zijden]:

-Wekelijkse MACD [moving average convergence/divergence] in hetzelfde gebied,
-Histogram sinds 2017 verspreid,
-Prijs momenteel in de onderste band/ koopzone.”

Bron: Dave the Wave/Twitter


Kijkend naar de grafiek van Dave the Wave lijkt Bitcoin zijn technische setup van Q2 2019 te volgen, toen BTC in een paar maanden tijd van ongeveer $4.000 naar $14.000 rallyde. Volgens de analist zweeft de MACD, die een trendomkeerindicator is, momenteel op dezelfde zone als vóór de stijging van BTC in 2019. Het histogram, dat de convergentie of divergentie van de voortschrijdende gemiddelden meet, staat ook in de lift, vergelijkbaar met de opstelling van Bitcoin in Q2 2019.

De cryptostrateeg zegt dat Bitcoin tegen 2024 met 676% kan exploderen op basis van zijn logaritmische groeicurve (LGC) model:

“Een technisch doel voor BTC van $180.000 eind volgend jaar…”.

Bron: Dave the Wave/Twitter


De LGC is de poging van de analist om de boom-and-bust cycli van Bitcoin te voorspellen te midden van veranderende macro-economische omstandigheden.

Volgens Dave the Wave is het LGC-model ontworpen voor Bitcoin-beleggers voor de lange termijn.

Zo concludeert hij:

“BTC-grafieken zijn voor investeerders – kopen in een paar tranches over een redelijke periode…. met de prijs in de ‘koopzone’… kan een goede investering blijken te zijn in de toekomst.”

Op het moment van schrijven wisselt Bitcoin van eigenaar voor $23.171, een fractionele stijging op de dag.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!