IOG legt reden uit achter recente storing van Cardano-blockchain

Ongeveer de helft van Cardano’s (ADA) nodes ging afgelopen weekend kortstondig offline vanwege een “anomalie”, maar het netwerk herstelde zich snel. In een nieuwe Telegram-aankondigng legde het ontwikkelingsbedrijf achter het netwerk, Input Output Global (IOG), de reden achter de storing uit. Het gaf het volgende aan:

“Dit lijkt te zijn veroorzaakt door een voorbijgaande anomalie die een van de twee reacties in knooppunten veroorzaakten; sommigen verbraken de verbinding met een peer, anderen gooiden een uitzondering en startten opnieuw op. Dergelijke voorbijgaande problemen (zelfs als ze alle knooppunten zouden beïnvloeden) werden overwogen bij het ontwerp van de Cardano-node en consensus. De systemen gedroegen zich precies zoals verwacht.

De blokproductie werd slechts kortstondig beïnvloed doordat een deel van het netwerk ongeveer https://cardanoscan.io/block/8300569 niet synchroon liep voordat de knooppunten opnieuw werden opgestart. Daarom was de impact laag – vergelijkbaar met de vertragingen die optreden tijdens normale operaties en die vaak worden gezien aan de grenzen van tijdperken. De meeste nodes herstelden automatisch.”

Rick McCracken, de hoofdoperator van de Cardano-stakepool Digital Fortress, reageerde ook op de storing van het netwerk van de Ethereum-concurrent. Hij merkte op dat de meeste getroffen knooppunten “onmiddellijk/automatisch” herstelden. Hij beschreef het als volgt:

“Gisteravond tijdens de anomalie op het Cardano-netwerk is niet het hele netwerk uitgevallen. Er was een korte periode van degradatie. De meeste getroffen knooppunten waren gracieus hersteld. Er was geen herstart van het netwerk nodig.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!