Gegevens wijzen op Bitcoin bodem, echter macro-omgeving ziet er nog wankel uit, aldus IntoTheBlock

Marktinformatieplatform IntoTheBlock heeft onlangs aangegeven dat hoewel on-chain-gegevens wijzen op een bearmarktbodem voor cryptocurrencies, de algehele macro-omgeving nog steeds wankel is.

In een nieuwe analyse constateerde het crypto-analysebedrijf IntoTheBlock dat het aantal langetermijnhouders van Bitcoin (BTC), of investeerders die BTC al minimaal een jaar in bezit hebben, in 2022 enorm is toegenomen. Er wordt tevens opgemerkt dat de investeerdersklasse bekend staat om de aankoop van de koningsmunt tijdens bearmarkten en het creëren van een ondersteuningsniveau. Het gaf zei het volgende:

“HODLers die een bodem ondersteunen – Bitcoin-houders op lange termijn profiteren historisch gezien van bearmarkten om Bitcoin te kopen.

In 2022 zagen we de hoeveelheid Bitcoin die eigendom is van adressen die langer dan een jaar in bezit zijn (‘hodlers’) met 50% toenemen van 10 miljoen BTC naar 15 miljoen BTC. Dit patroon is waargenomen in eerdere bearmarkten, waarbij het saldo van hodlers pas afnam nadat nieuwe hoogtepunten waren bereikt.”

Het artikel constateerde ook dat de helft van de Bitcoin-houders momenteel onder water staat, wat het geval was de laatste paar keer dat Bitcoin zijn bearmarkt-bodem vond. Het gaf het volgende aan:

“Eerdere bearmarkten hebben hun dieptepunt bereikt nadat ze het punt bereikten waarop 50% of meer van de houders geld verliezen op hun posities, geclassificeerd als ‘out of the money’ door IntoTheBlock.”

Volgens IntoTheBlock zijn aandelen en cryptocurrencies, met name BTC, weer begonnen te correleren nadat de ineenstorting van de prominente cryptocurrency-beurs FTX de correlatie verpeste.

Het bedrijf merkte echter op dat, hoewel de huidige omstandigheden lijken op de omstandigheden op de bearmarkt uit het verleden, het moeilijk is vast te stellen wat er voor Bitcoin in het verschiet ligt. Het sloot af met:

“Macro-correlaties zijn terug – na divergerende paden tijdens de ineenstorting van de FTX, zijn crypto en aandelen weer samen op weg. De correlatiecoëfficiënt tussen de Nasdaq en Bitcoin is momenteel weer 0,86, wat duidt op een zeer sterke statistische relatie tussen de twee…

On-chain-statistieken van eerdere bearmarkten volgen eerdere bodempatronen, maar de toenemende relevantie van deze macrofactoren zorgt nog steeds voor onzekerheid over de vraag of de recente prijsactie het begin markeert van een bullmarkt of slechts een bulltrap.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!