Analist verwacht short squeeze op Bitcoin die het naar $30.000 zal brengen

De veel gevolgde analist, bekend als Kaleo op Twitter, gaf recentelijk op aan dat hij denkt dat de Bitcoin koers zich aan het voorbereiden is op een enorme short squeeze die de koningsmunt zou kunnen katapulteren richting $30.000, een prijsniveau dat het sinds juni 2022 niet meer gezien heeft. Hij tweette het onderstaande:

“$30.000 is een magneet.”

Een shortsqueeze treedt op wanneer handelaren die eenheden van een actief lenen tegen een bepaalde prijs in de hoop lager te verkopen om het verschil (short) te innen, gedwongen worden terug te kopen als de handel tegen hun vooringenomenheid in beweegt.

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op ongeveer $20.700, wat een daling is van iets meer dan 2,5%. Mocht de voorspelling van Kaleo echter uitkomen, dan zou dit een opwaarts potentieel betekenen van meer dan 40%.

Hoewel de cryptostrateeg optimistisch is over Bitcoin (BTC), gelooft hij dat het pad naar zijn doel van $30.000 geen rechte lijn zou zijn. Hij zei namelijk het volgende:

“Ik verwacht nog een candle onder de $20.000 voordat we het [$30.000] zien. Beetje choppen / accumuleren onder de trend in het hoge tijdsbestek voordat de god candle logisch is. Maar de god candle zal er snel genoeg zijn.”

Volgens de cryptocurrency-analist zou de beweging onder de $20.000 waarschijnlijk leiden tot het betreden van shortposities, waardoor Bitcoin rijp wordt voor een short squeeze.

Kaleo gelooft ook dat de korte terugval op handen is, aangezien Bitcoin in slechts zeven dagen tijd met meer dan 23% is gestegen. Hij tweette het volgende:

“Bear trap binnenkort.”