Polygon (MATIC) lanceert hard fork op 17 januari

Het populaire layer-2-protocol voor Ethereum, Polygon (MATIC), heeft plannen onthuld om op 17 januari een hard fork te lanceren. Volgens het team zal de netwerkupgrade “de ernst van gaspieken verminderen” en “ketenreorganisaties (reorgs) aanpakken in een poging om de tijd tot finaliteit te verkorten”.

Een reorg is een gebeurtenis waarbij een nieuwe ketentak ontstaat en de eerder geaccepteerde blockchaintak vervangt. Reorganisaties kunnen ervoor zorgen dat eerder bevestigde transacties ongeldig worden en worden vervangen door nieuwe. Om het reorganisatieprobleem op te lossen, is Polygon van plan de sprintlengte van het netwerk terug te brengen van 64 naar 16 blokken. “Dit zal de diepte van reorganisaties verminderen”, verklaren Polygon-ontwikkelaars.

Op 12 januari 2023 zei het Polygon-team tegen de gemeenschap dat ze zich moesten voorbereiden op de hard fork, aangezien ontwikkelaars plannen hebben om de keten op 17 januari te upgraden. Het tweette het volgende:

“De voorgestelde hard fork voor de Polygon PoS-keten zal op 17 januari belangrijke upgrades aan het netwerk aanbrengen. Dit is goed nieuws voor ontwikkelaars en gebruikers en zal zorgen voor een betere gebruikerservaring (UX). U hoeft niets anders te doen.”

Om gaspieken te verminderen, probeert Polygon de “basefeechangedenominator” te veranderen van de huidige waarde van 8 naar 16. een blok”, aldus de blogpost van het Polygon-team over het onderwerp.

Het native token van Polygon, MATIC, is onlangs in de top tien terechtgekomen. MATIC is de afgelopen week met 23,4% gestegen ten opzichte van de Amerikaanse dollar. De huidige waarde van $0,987 per eenheid van Polygon is echter met 66,2% gedaald sinds het hoogste punt ooit van het digitale activum van $2,92 per eenheid, bereikt op 27 december 2021.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!