Bitcoin koers klimt boven $20.000 in nachtelijke run

Op vrijdag zette de cryptomarkt zijn niet aflatende opmars voort toen Bitcoin (BTC) naar een piek van $20k per munt schoot. Dit is de hoogste prijs die Bitcoin heeft bereikt sinds november vorig jaar, volgens gegevens van CoinGecko. De rally kwam ondanks de snelle daling van FTX die het vertrouwen van talrijke beleggers in cryptocurrencies deed wankelen.

De crypto-industrie bloeit op dit moment, met de totale marktkapitalisatie momenteel geschat op ongeveer $979 miljard; een stijging van 3,8% in de afgelopen 24 uur en een ongelooflijke hoeveelheid transacties van meer dan $72 miljard in slechts één dag. Dit markeert een flinke stijging voor de cryptomarkt en de toekomst ervan ziet er rooskleuriger uit dan eerdere voorspellingen deden vermoeden. Dit betekent echter nog niet dat de bullmarkt begonnen is.

Reden achter de stijging

Zoals de markt verwachtte, onthulde het rapport over de consumentenprijsindex van december een vertraging van de inflatie in de Amerikaanse economie. In reactie op dit rapport en de implicaties ervan, begon de Bitcoin koers eerder deze week aan zijn uptrend vanaf $17.207 op maandag. De cryptocurrency is sindsdien blijven stijgen en het ziet er niet naar uit dat het binnenkort zal stoppen.

Het rapport bracht een enorm gevoel van opluchting voor zowel traditionele als cryptobeleggers. Dit komt echter op een cruciaal moment waarop Washington D.C. de cryptocurrency markt nauwlettend in de gaten houdt vanwege de plotselinge ondergang van FTX. Als bijgevolg werd Sam Bankman-Fried, voormalig CEO en oprichter van FTX, vorige maand gearresteerd op beschuldigingen zoals draadfraude en schendingen van de campagnefinanciering.

Als gevolg hiervan heeft de Amerikaanse SEC haar handhaving in de cryptomarkt opgevoerd, met nieuwe beschuldigingen tegen grote spelers. Zo werden gisteren nog Gemini en Genesis door de Commissie aangeklaagd wegens overtreding van de effectenwetgeving over een “Earn”-programma waarmee beleggers rente konden verdienen op hun Bitcoin-stortingen. Volgens het rapport van Politico van gisteren hebben de Republikeinen van het Amerikaanse Huis zelfs plannen geschetst voor de oprichting van een subcommissie die zich uitsluitend met cryptocurrencies bezighoudt.

Ondanks dit alles heerst er nu positiviteit in de markt, echter terwijl de opwaartse bewegingen van Bitcoin gevierd worden, staat de koningsmunt nog steeds 71% lager dan Bitcoin’s vorige all-time high van iets meer dan $69.000. We hebben dus nog even te gaan, voordat we kunnen spreken van een echte bullmarkt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!