Nederlandse analist benadrukt “enorme kans” voor Bitcoin

De veel gevolgde Nederlandse cryptocurrency-analist, Michaël van de Poppe, heeft in een recentelijke tweet aangegeven wat de volgende stap kan zijn van Bitcoin, na zijn explosieve stijging boven de $19.000. Hij benadrukte echter wel dat het nog onduidelijk is hoe lang de huidige rally van BTC gaat duren. Hij tweette:

“Alle liquiditeit is boven de toppen gepakt en daarom zijn we versneld. De vraag is of we doorgaan met een rally richting $20.000- $21.000 of dat we zullen kalmeren voor Bitcoin.”

Ondanks dat BTC nog steeds 72% lager staat dan zijn hoogste punt ooit in november 2021, constateert Van de Poppe nog steeds wat hij omschrijft als “bull euforie” op sociale media. Hij gaf echter aan dat je flink moet uitzoomen om het gehele plaatje te zien. Op basis daarvan is de koningsmunt nog steeds $50.000 verwijderd ten opzichte van 15 maanden geleden, aldus Van de Poppe.

Ondanks het positieve sentiment denkt de cryptohandelaar nog steeds dat de meerderheid van de wereld bearish is over BTC. Hij denkt echter ook dat dit handelaren een gouden kans biedt. Hij tweette:

“Bitcoin zou door de meerderheid gehaat kunnen worden en de meerderheid zou nieuwe dieptepunten en een aanhoudende bearmarkt kunnen verwachten. Dat biedt echter een enorme kans, ben je het daar niet mee eens?”

Voor nu verwacht Van de Poppe dat Bitcoin nieuwe lokale hoogtepunten zal bereiken alvorens te corrigeren. Hij sloot zijn analyse af met:

“Waarschijnlijk wil Bitcoin snel de hoogtepunten behalen en daarna corrigeren. Het gebied waar ik persoonlijk naar zou kijken voor shorts is $19.100 – $19.400. Bouwen met een prijs van rond de $18.200 is geen slechte optie, alles wat lager is, is goedkoop.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!