2023 is het jaar om te focussen op overleven, aldus Mike Novogratz

Miljardair en CEO van Galaxy Digital Mike Novogratz heeft in een interview met CNBC aangegeven dat er uitdagingen in het verschiet liggen voor de cryptomarkt na de grote “washout” van 2022. Hij benadrukte echter dat crypto niet zal verdwijnen en dat 2023 het jaar is om te focussen op overleven na zoveel onrust. Hij zei het volgende:

“2022 was een geweldige washout voor groeiaandelen en voor crypto. En dus werd alles wat ermee te maken had, vooral dat groei-y was, met grote kosten en dalende inkomsten, gehamerd, zoals veel van de crypto-aandelen deden.

Novogratz ging ook in op het groot aantal ontslagen bij Coinbase, dat aankondigde bijna 1.000 werknemers te ontslaan vanwege de bearmarkt. Hij zei dat CEO Brian Armstrong en het bedrijf de juiste beslissing nemen om de cryptobeurs financieel gezond te houden. Hij beschreef het als volgt:

“Ik denk dat CEO’s, Brian [Armstrong] bij Coinbase en elke rationele CEO, het juiste doen. De vooruitzichten voor crypto zijn niet verschrikkelijk, maar ook niet geweldig. We hebben regelgevende tegenwind die we voorheen niet hadden. We hebben tijd om het verhaal te genezen en opnieuw op te bouwen, dus mensen gaan kosten besparen en deze overgangsperiode overleven.”

Hij ging verder met te benadrukken dat dit niet betekent dat crypto weg gaat. Hij vervolgde met:

“Crypto gaat niet weg. Wat interessant is geweest, is dat de prijs van Bitcoin en Ethereum de afgelopen maanden redelijk stabiel is gebleven. Het is de afgelopen dagen zelfs gestegen. Als je moest verkopen, was er veel slecht nieuws, je hebt verkocht. Als je een hefboomwerking had, kwam je uit je hefboomwerking. En dus is het momenteel een vrij schone markt.”

Novogratz zei dat ondanks de tegenslagen zijn bedrijf Galaxy de cryptomarkt blijft investeren, inclusief een recente aankoop van een Bitcoin-mining-operatie in Texas. Hij sloot af met:

“We hebben een grote mining-faciliteit gekocht in Texas. We kochten GK8, een zelfbewaringsbedrijf in Israël. We leunen naar binnen waar we denken dat het gepast is, maar we begrijpen ook nuchter dat ’23 een jaar is waarin je wilt overleven.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!