Coinbase gedwongen om zijn personeelsbestand met 25% te verlagen

De crypto-markt is nog steeds volatiel en vandaag is bekend geworden dat Coinbase zijn personeelsbestand opnieuw gaat verminderen. Het beursgenoteerde bedrijf laat ongeveer 950 los, wat 25% van het personeel is.

Meer dan een jaar geleden begon de neergang van de crypto-markt en breidde zich uit met de faillissementen van verschillende bedrijven waaronder FTX, Voyager en Celsius. Hierdoor zijn de resultaten van Coinbase aangetast waardoor de aandelen van het bedrijf met 1,5% zijn gedaald in premarket-handel.

Coinbase verwacht nog steeds een aangepaste EBITDA voor 2022 binnen het bereik van $500 miljoen dat het op 3 november heeft verstrekt. Ook verwacht het voor 2022 de gemiddelde jaarlijkse maandelijkse transacties van gebruikers, de gemiddelde transactie-inkomsten per gebruiker en de inkomsten uit abonnementen en services te rapporteren.

De CEO van Coinbase, Brian Armstrong, verwacht uiteindelijk dat de exchange sterker uit de periode van onrust zal komen nu een grote concurrent het onderspit moest delven waardoor de regelgeving duidelijker zijn geworden. Hij gaf het onderstaande aan in een blogpost:

“Maar het zal tijd kosten voordat deze veranderingen tot wasdom komen en we moeten ervoor zorgen dat we de juiste operationele efficiëntie hebben om neergangen in de crypto-markt te doorstaan en kansen te grijpen die zich kunnen voordoen.”

“Als onderdeel van de vermindering van het personeelsbestand, zal Coinbase (COIN) verschillende projecten sluiten waar het ‘een lagere kans op succes’ heeft.”

Het bedrijf verwacht bovendien tussen de $149 en $163 miljoen aan herstructureringskosten te maken waarvan $58 tot $68 miljoen bestaan aan contante kosten in verband met ontslagvergoedingen. Ongeveer $91 miljoen tot $95 miljoen van de totale kosten zullen bestaan uit op aandelen gebaseerde compensatie-uitgaven voor de versnelde verwerving van uitstaande aandelenbeloningen. Coinbase verwacht dat alle kosten zullen worden verantwoord in het eerste kwartaal van 2023.

Sommige bedrijfskosten in het eerste kwartaal, inclusief verkoop en marketing, technologie en ontwikkeling, en algemeen en administratief, worden met het herstructureringsplan met ongeveer 25% verlaagd.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!