Ripple’s Managing Director voor het VK en Europa deelt voorspelling voor 2023

Op maandag (9 januari 2023) deelde Sendi Young, Managing Director voor het VK en Europa bij FinTech-bedrijf Ripple, haar voorspellingen voor “wat we de komende 12 maanden van crypto kunnen verwachten”.

Op 30 juni 2021 maakte Ripple de benoeming van Young bekend. In het persbericht van Ripple stond dat Sendi “toezicht zal houden op de strategie en zal pleiten voor de uitbreiding van Ripple’s wereldwijde financiële netwerktechnologie, RippleNet, dat financiële oplossingen levert waarmee klanten hun bedrijf gemakkelijk kunnen runnen en opschalen.”

Met haar ervaringen bij verschillende giganten in de betaalindustrie, is Young dus een grote aanwinst voor het in San Francisco gevestigde blockchain-bedrijf.

In haar rol bij Ripple heeft ze verschillende interviews gegeven over de stand van zaken bij Ripple, zo ook gisteren. Ze ging in haar nieuwe Twitter-thread dieper in op wat ze de aankomend jaar verwacht in de cryptomarkt. Young gaf het volgende aan:

“Ondanks de huidige bearmarkt wordt verwacht dat de acceptatie van blockchain-technologie en digitale activa door instellingen zal toenemen naarmate bedrijven doorgaan met het verkennen en lanceren van proefprogramma’s. De industrie kan ook consolidatie zien als financieel stabiele bedrijven overnames doen om hiaten in hun eigen capaciteiten op te vullen, en als gevolg van de recente ineenstorting van FTX en andere bedrijven. Bovendien kan er een toename zijn in het aantal crypto- en blockchain-bedrijven dat wordt opgekocht door traditionele financiële dienstverleners en gevestigde bedrijven uit andere sectoren.

Naarmate consumenten en beleidsmakers meer nadruk leggen op duurzaamheid, zal er meer aandacht komen voor de milieu-impact van blockchain en het energieverbruik van blockchain-oplossingen. Om dit aan te pakken, kan de tokenisatie van koolstofkredieten en de acceptatie van minder energie-intensieve blockchain-systemen vaker voorkomen. De verwachting is dat de digitale valuta’s (CBDC’s) van de centrale bank in een stroomversnelling zullen komen naarmate meer landen plannen aankondigen om proefprogramma’s te lanceren. De ineenstorting van FTX heeft de behoefte aan een afhankelijk digitaal activum voor nederzettingen verder benadrukt.

In 2023 zal het gebruik van door fiat ondersteunde stablecoins waarschijnlijk toenemen, aangezien instellingen proberen te profiteren van de voordelen van blockchain-technologie, zoals real-time transacties met handelaars. Deze trend kan ook worden aangedreven door de creatie van nieuwe niet-USD fiat-valuta’s. Regulering van de crypto-industrie zal naar verwachting naar het VK en Europa komen. Zodra de Britse Financial Services and Markets Bill is geïmplementeerd, zullen regelgevers een duidelijk regelgevingskader ontwikkelen om de ontwikkeling van de crypto-activasector te ondersteunen. Ondertussen zal de EU’s Markets in Crypto-Assets (MiCA) naar verwachting worden goedgekeurd door het Europees Parlement en hoewel het pas in 2024 van kracht zal worden, zal het de basis vormen voor Europese toezichthoudende agentschappen van niveau 2 om regels en normen te ontwikkelen voor de crypto-industrie.”

Als we kijken naar het gebied waar wij onszelf in bevinden, is het interessant om te lezen dat Young dit jaar grote ontwikkelingen verwacht omtrent regelgeving in het VK en Europa. Vooral de ontwikkelingen omtrent MiCA is belangrijk voor ons om in de gaten te houden, aangezien dit direct van invloed zal zijn op ons (Europeanen). In een eerder interview benadrukte Young ook al het belang van MiCA door het volgende te zeggen:

“Het is een cruciaal moment en het is het eerste geharmoniseerde regelgevingskader voor zo’n grote regio dat we hebben gezien. Wij juichen die inspanning toe. Dat zal innovatie echt ten goede komen en Europa helpen een stap voorwaarts te zetten om wereldwijd een cryptohub te worden.“

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!