Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.

Bitcoin uitgelegd voor beginners

Bitcoin (BTC) is een digitale munt die de manier waarop we tegen geld aankijken en gebruiken verandert. Het is een gedecentraliseerde, peer-to-peer valuta die werkt zonder de noodzaak van een centrale autoriteit of bank en wordt niet gecontroleerd door een regering of instelling.

Bitcoin werd voor het eerst geïntroduceerd in 2008 door een anonieme persoon of groep mensen die bekend staat als Satoshi Nakamoto. Het is een digitaal goed, dat elektronisch wordt gecreëerd en opgeslagen en gebaseerd is op een openbaar grootboek dat de blockchain wordt genoemd.

De blockchain wordt onderhouden door een netwerk van computers die samenwerken om Bitcoin-transacties te verifiëren en vast te leggen. Naarmate het netwerk groeit en er meer miners bijkomen, wordt het veiliger en efficiënter.

De voordelen van Bitcoin op een rijtje

De Bitcoin heeft natuurlijk allerlei voordelen. Uiteraard geldt dit niet alleen voor de Bitcoin, maar voor de gehele technologie waar deze op draait, de blockchain.

Een van de belangrijkste voordelen van Bitcoin is dat er geen derde partij, zoals een bank, nodig is om transacties te verwerken. Ook is er geen creditcard of bankrekening meer nodig. Met Bitcoin kunnen gebruikers direct, veilig en tegen lage transactiekosten geld overmaken via online brokers. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor mensen die geld over de grens willen sturen of naar mensen die ze niet kennen.

Niet onderhevig aan inflatie

Een ander voordeel van Bitcoin is dat het niet onderhevig is aan inflatie. In tegenstelling tot traditionele valuta is de hoeveelheid Bitcoin in omloop vast en wordt de waarde bepaald door vraag en aanbod. Dit betekent dat het niet wordt beïnvloed door centrale banken of regeringen, waardoor het een echt wereldwijde valuta is. Het maximaal aantal Bitcoin is namelijk niet meer dan 21.000.000. Wanneer deze hoeveelheid is bereikt, dan zullen er niet meer bij kunnen worden gemaakt. Je kunt je dus wel voorstellen wat dit met de vraag naar deze munt doet.

Snel en veilig

Tot slot is Bitcoin een snelle en veilige manier om betalingen te verzenden en te ontvangen. Transacties zijn snel en kunnen binnen enkele minuten worden afgerond, en de transacties worden vastgelegd op de blockchain, waardoor ze vrijwel onmogelijk terug te draaien zijn.

Al met al is Bitcoin een revolutionaire technologie die onze kijk op geld verandert. Het is snel, veilig en maakt tussenpersonen overbodig. Het is een wereldwijde valuta die niet onderhevig is aan inflatie en steeds populairder wordt als een manier om geld over de grens te sturen en naar mensen die je niet kent.

Lijkt jou dit ook wel wat en wil je vandaag nog beginnen met investeren in Bitcoin of andere cryptovaluta? Dat kan! Kijk eerst even in de lijst met beste brokers en bepaal via welke broker jij je eerste investering in deze of andere cryptomunten graag zou willen doen. Let hierbij goed op dat je bij het doen van een investering altijd het risico loopt dat je je inleg voor een deel of zelfs volledig verliest. Lees je daarom goed is en weet wat je doet.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!