Cramer denkt dat de SEC zich zorgen maakt over Binance

De gastheer van Mad Money van CNBC, Jim Cramer, heeft vandaag in een tweet gesuggereerd dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) zich zorgen maakt over Binance. De opmerkingen van Cramer zijn een reactie op het feit dat de SEC een beperkt bezwaar heeft ingediend tegen de overname van de activa van Voyager door Binance.US.

Cramer is van mening dat Binance misschien ‘onrealistischer is dan we denken’. Hij impliceerde dat gebruikers hun geld van de exchange moesten halen en gaf het onderstaande aan:

“SEC laat Binance de Voyager-deal niet sluiten.. ik denk dat de SEC ERG bezorgd is dat Binance meer hersenschim zal blijken te zijn dan we denken. Ik herhaal, ik hou niet van crypto en zijn verdedigers zijn te scherp over de noodzaak ervan… Ik wil gewoon niet dat mensen onnodig geld verliezen.”

Vorige maand gaf Cramer nog gemengde berichten aan over crypto en zijn kijk op de grootste crypto-exchange op basis van handelsvolume toen deze ervoer wat de CEO van Binance, Changpeng Zhao, een stresstest noemde. Op 14 december leek Cramer Binance te steunen, maar gaf twee dagen later aan liever zijn geld in DraftKings te stoppen.

Wat betreft 2023 ziet Cramer een somber jaar tegemoet voor crypto. De crypto-community kon niet blijer zijn met dit bericht van de CNBC-gastheer, aangezien de voorspellingen van Cramer meestal precies tegenovergesteld uitpakken.

Cramer is bovendien niet de enige die een diepere betekenis zoekt achter het bezwaar van de SEC tegen de Binance-Voyager-deal. John Deaton, de advocaat die een grote groep Ripple-investeerders vertegenwoordigd in de Ripple vs. SEC-zaak, heeft zich eveneens uitgesproken over de Voyager-deal. Deaton vermoed namelijk dat de toezichthouder Binance zal aanklagen.

De SEC heeft in haar indiening beweerd dat het niet tevreden was met de openbaarmakingsverklaring van Binance.US, waarbij ze zich afvroeg hoe de crypto-exchange van plan was de overname te financieren. De advocaten van Binance.US hebben toegezegd voor de volgende hoorzitting een herziene openbaarmakingsverklaring in te dienen.

Naar verluidt zal Binance.US $1,02 miljard betalen om de activa van Voyager te verwerven, aldus een rapport van Forbes. Volgens het rapport betaald Binance slechts $20 miljoen voor de klantaccounts van Voyager en de extra $1 miljard vertegenwoordigt de waarde van de activa op deze rekeningen. Uiteindelijk zal dit geld worden uitgekeerd aan klanten van Voyager.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!