Coinbase treft schikking van $100 miljoen met NYDFS

De grootste Amerikaanse cryptocurrency-beurs Coinbase heeft een schikking getroffen met toezichthouders nadat kwaadwillenden $150 miljoen hebben gestolen met behulp van het platform.

Volgens een memo van het New Yorkse Department of Financial Services moet Coinbase $50 miljoen aan boetes betalen aan de toezichthouder, plus nog eens $50 miljoen investeren in het versterken van zijn interne nalevingsprogramma’s in de komende twee jaar.

De memo zegt dat Coinbase het “absolute minimum” doet om zijn klanten te verifiëren en illegale activiteiten te onderdrukken, wat uiteindelijk leidde tot een overval van $150 miljoen die medio 2021 plaatsvond. Het beschreef het als volgt:

“In het voorjaar van 2021 kon een persoon die beweerde een werknemer te zijn van een bedrijf (“Bedrijf A”) een account openen namens Bedrijf A zonder toestemming van dat bedrijf en zonder de juiste persoonlijke identificatiedocumentatie vereist door het beleid van Coinbase.

Als onderdeel van een geavanceerde fraude kon de persoon een online aanvraagformulier indienen om de dagelijkse opnamelimiet met 50 keer te verhogen, wat werd toegekend ondanks een totaal gebrek aan accountactiviteit en daarom geen bewijs dat de bestaande drempels ontoereikend waren voor activiteit van de klant.

Vervolgens maakte de werknemer op één dag meer dan $150 miljoen over van de bankrekening van Bedrijf A (waartoe de werknemer ook ongeoorloofde toegang had gekregen) naar de Coinbase-account van Bedrijf A. De medewerker zette het fiatgeld vervolgens onmiddellijk om in virtuele valuta en verplaatste de virtuele valuta vervolgens onmiddellijk naar een portemonnee buiten het Coinbase-platform.”

Vorige maand legde Brian Armstrong, CEO van Coinbase, uit wat hij een “realistische blauwdruk” noemde voor hoe de crypto-industrie zou kunnen evolueren. Armstrong zei dat cryptobedrijven “rigoureuze” jaarlijkse audits moeten ondergaan, controles en bestuursbestuur moeten instellen, moeten voldoen aan de basisnormen voor cyberbeveiliging en over de zwarte lijst moeten beschikken voor sancties. Laten we afwachten of Armstrong deze woorden tot uitvoering gaat brengen op zijn eigen platform.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!