Ripple-CEO verwacht regelgevende duidelijkheid in 2023

In een recente Twitter-thread sprak Brad Garlinghouse – CEO van Ripple – zijn positiviteit uit over de mogelijkheid om in 2023 duidelijkheid te krijgen over de regelgeving omtrent cryptocurrency in de Verenigde Staten.

Op de openingsdag van het 118e Congres toonde Garlinghouse zich enthousiast over belangrijke wetsvoorstellen zoals de Securities Clarity Act, de Cryptocurrency Facilitation for Investors and Digital Assets Act (RFIA) en de Clarification for Digital Tokens Act.

Ondanks het feit dat geen van de voorgestelde wetsvoorstellen volledig aan ieders wensen voldoet, ziet Garlinghouse dit eerder als een kans op vooruitgang dan als een belemmering – deze ontwerpen bieden meer dan alleen houvast voor overleg in het congres.

Volgens Garlinghouse hebben veel andere landen al regelgevingskaders voor cryptocurrency ontwikkeld die de VS overtreffen in termen van wetgeving en regulering – waaronder Singapore, Japan, Brazilië, de EU en meer. Helaas zorgt het gebrek aan wereldwijde coördinatie als het gaat om cryptocurrency ervoor dat bedrijven zich verplaatsen naar gebieden met minder strenge regelgeving – wat soms tot ongelukkige resultaten kan leiden.

Met meer uitgebreide regelgeving trekken landen cryptocurrency-bedrijven weg uit de VS, wat leidt tot speculaties dat 2023 een bepalend moment kan zijn voor cryptoregulering, waarbij sommige wetgevers aandringen op strengere eisen na de ineenstorting van FTX.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!