Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.

$3,6 miljoen gestolen van Bitcoin Core-ontwikkelaar

Een hacker heeft naar verluidt minstens $3,6 miljoen aan de koningsmunt gestolen van Bitcoin Core-ontwikkelaar, Luke Dashjr.

Dashjr gaf op Twitter aan dat zijn Pretty Good Privacy (PGP)-sleutel, een coderingsprogramma dat is ontworpen om gegevens te blokkeren voor nieuwsgierige ogen, was gecompromitteerd en dat “eigenlijk al” zijn BTC gestolen is.

De Bitcoin-ontwikkelaar zei dat zowel zijn hot als cold wallets zijn gehackt en hij speculeert dat de hacker hem “een tijdje geleden heeft gecompromitteerd en gepland”. Hij denkt ook dat de hacker “live toegang had tot zijn apparaat”.

Dashjr gaf aan dat een deel van de Bitcoin via de BTC-mixer CoinJoin naar dit adres is gestuurd. De portemonnee bevat 216,93 BTC ter waarde van meer dan $3,6 miljoen op het moment van schrijven.

Changpeng Zhao, de CEO van ’s werelds grootste cryptocurrency-beurs Binance, vertelde Dashjr dat zijn beveiligingsteam de gestolen fondsen zal bevriezen als deze op zijn beurs verschijnen. Hij tweette:

“Het spijt me dat je zoveel verloren hebt. Ik informeerde ons beveiligingsteam om toezicht te houden. Als het op ons pad komt, zullen we het bevriezen. Als er nog iets is waarmee we kunnen helpen, laat het ons dan weten. We hebben hier vaak mee te maken en hebben wereldwijd relaties met wetshandhavers.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!