1.000 Apotheek locaties in Oekraïne gaan Bitcoin accepteren

Een van de grootste apotheekketens in Oekraïne – ANC Pharmacy – heeft de krachten gebundeld met Binance om klanten in staat te stellen medische producten en benodigdheden in Bitcoin (BTC) te betalen.

Medicatie kopen met Bitcoin

ANC Pharmacy heeft aangekondigd dat klanten medische producten kunnen kopen in digitale valuta in plaats van in fiat. Om dit te doen, moeten ze hun bestelling plaatsen via de officiële website van het bedrijf.

Zoals gezegd werd het initiatief mogelijk na een samenwerking met ’s werelds grootste cryptoplatform – Binance. Gebruikers kunnen de Binance applicatie downloaden, een bepaald product kiezen, de rekening betalen met Binance Pay en het medicijn ophalen op elke geschikte ANC-locatie. De beurs reageerde als volgt:

“Allereerst komt de Binance Pay-technologie beschikbaar in apotheken in Kiev. Wij zorgen voor uw gezondheid terwijl u voor uw cryptocurrency zorgt.”

Binance ondersteunt Oekraïne

De beurs heeft de afgelopen maanden verschillende keren diensten verleend aan het door oorlog verscheurde land. Het schonk kort na de lancering van de Russische “speciale militaire operatie” voor $10 miljoen aan digitale activa aan Oekraïne. Het heeft momenteel bijna 2.936 BTC verzameld (op het moment van schrijven), gelijk aan bijna $50 miljoen.

Daarnaast werkte Binance ook samen met de financiële dienstverlener – Contis – om de Binance Refugee Crypto Card vrij te geven. De functie stelt vertrekkende Oekraïners in staat transacties met digitale activa uit te voeren en betalingen te voltooien bij retailers in de Europese Economische Ruimte, die cryptocurrency-betalingen accepteren.

Harde houding tegenover Russen

Aanvankelijk was Binance niet bereid om de rekeningen van in Rusland gevestigde klanten te bevriezen, omdat velen beweerden dat velen niets te maken hebben met de oorlog in Oost-Europa. De strenge monetaire sancties die de EU in april aan Rusland oplegde, veranderde dit echter en het platform beperkte zijn diensten voor Russische burgers met meer dan 10.000 euro aan crypto.

Het beëindigde ook de accounts van enkele personen die banden hadden met hooggeplaatste Russische politici. Voorbeelden zijn Elizaveta Peskova (de dochter van Vladimir Poetins woordvoerder Dmitry Peskov) en Polina Kovaleva (de stiefdochter van minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov).

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!