Crypto is onvermijdelijk, ondanks slecht 2022?

De anonieme host van het veel gevolgde YouTube-kanaal InvestAnswers heeft aangegeven dat crypto een mooie toekomst voor zich heeft, ondanks dat 2022 een tumultueus jaar was, vol spraakmakende instortingen.

Onder verwijzing naar een rapport van Ryan Selkis, de CEO en oprichter van crypto-inlichtingenbedrijf Messari, zei de gastheer dat de groeiende acceptatiegraad van Bitcoin (BTC) en andere blockchain-technologieën een reden is om optimistisch te zijn over de ontluikende activaklasse. Hij zei het volgende:

“Het is een vreselijk, vreselijk jaar geweest. Maar crypto is onvermijdelijk. Bitcoin is in opkomst als wettig betaalmiddel voor sommige opkomende economieën, stablecoins groeien als een lopend vuurtje, [Web3] computing gaat in een astronomisch tempo, DeFi [gedecentraliseerde financiën] is betrouwbaarder gebleken dan CeFi [gecentraliseerde financiën], NFT’s [non-fungible tokens] zijn er natuurlijk en DAO’s [gedecentraliseerde autonome organisaties] kunnen entiteiten op internetsnelheid schalen.”

Volgens de cryptohandelaar hebben de vele negatieve krantenkoppen die de ruimte dit jaar heeft doorstaan, de ontwikkeling van de belangrijkste infrastructuur, die nodig is om de wereldwijde acceptatie van cryptovaluta te versterken, niet tegengehouden. Hij voegde hieraan toe dat de markt ook een aanzienlijke uitstroom van durfkapitaaldollars heeft gezien:

“Hoewel we de situatie hebben gehad waarin slechte acteurs, schurken fraude hebben gepleegd, investeerders hebben weggejaagd en de hoeveelheid risicokapitaal die de ruimte binnenkomt niet zo veel is als in 2021, lijkt het er nog steeds op dat de kritieke infrastructuur wordt gebouwd dat zal de wereld veranderen en dat een miljard mensen aan boord van crypto zal brengen. Geen mitsen en maren, daar ben ik van overtuigd.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!