MicroStrategy introduceert Bitcoin Lightning functionaliteiten

Het bedrijf van CEO Michael Saylor, MicroStrategy, kondigt aan dat het bedrijf zich volgend jaar gaat focussen op het implementeren van Bitcoin Lightning Netwerk oplossingen en applicaties. De aankondiging werd op 28 december gedeeld op het twitter kanaal van de omstreden CEO. 

Michael Saylor, een beruchte Bitcoin fanaat, is als CEO van MicroStrategy al langere tijd een voorstander van Bitcoin. Zo heeft hij over het afgelopen jaar al meerdere malen bitcoin gekocht en op de balans van zijn bedrijf gezet, daarmee is MicroStrategy een van de grootste bezitters van bitcoin als publiek bedrijf. Zo bezit het bedrijf nu zo’n 132.500 bitcoin op haar balans en kocht het op 27 december nog ongeveer 2500 bitcoin erbij.

De intentie om Bitcoin technologie verder te implementeren wordt duidelijk via een aankondiging op Twitter Spaces. Zo wil de CEO onderzoeken hoe het Lightning Netwerk, een 2de laag bovenop het Bitcoin netwerk die sneller transacties kan afhandelen tegen lagere kosten, geïntegreerd kan worden om unieke oplossingen aan te bieden. Het doel is om consumenten snellere en goedkopere transacties aan te bieden. Zo deelde Saylor in Twitter Spaces onder andere het volgende:

“We willen het voor elke onderneming mogelijk maken om binnen een middag een Lighting-portemonnee en een Lightning-portemonnee-architectuur op te zetten en deze te implementeren voor [duizenden of miljoenen mensen].”

Lightning netwok kan internet veiligheid verbeteren

Saylor beweerd dat de uitrol van een Lightning Network Wallet zou kunnen bijdragen aan internetbeveiliging. Personen die dubieuze webpagina’s bezoeken, kunnen bijvoorbeeld “100.000” satoshis (ongeveer $ 17 tegen huidige prijzen) storten om zichzelf te beschermen tegen cyberdreigingen. 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!