Dalende Bitcoin koers is te wijten aan afnemende interesse van whales, aldus Santiment

Het crypto-analyseplatform Santiment heeft de afnemende interesse van whales aangeboord als reden voor het variëren van de Bitcoin koers, aldus een tweet van het bedrijf zelf.

Santiment benadrukte een sterke correlatie tussen whaletransacties van meer dan $1 miljoen en de prijs van Bitcoin (BTC). Volgens het crypto-analyseplatform zou het bullish zijn als de prijs blijft dalen en deze transacties stijgen. Santiment meldde het volgende op Twitter:

“De variërende prijzen van Bitcoin hebben veel te maken met de afnemende interesse in walvissen”, schreef Santiment. “Deze grafiek illustreert hoe nauw BTC en $1M+ gewaardeerde walvistransacties met elkaar in verband staan. Als de prijzen blijven dalen en er een piek optreedt, zou dit een historisch bullish signaal zijn.”

Het is bovendien interessant om te zien dat de houders van kleine hoeveelheden crypto het meest accumuleren, in tegenstelling tot eerdere bear-marktcycli. BigMak deelde een aantal dagen geleden een grafiek waarin te zien was dat adressen met tussen de 0 en 1K BTC goed waren voor 6-,68% van de Bitcoin-accumulatie op de huidige niveaus. Bitcoin-adressen met minder dan 1 BTC hebben daarnaast minstens 96.000 BTC toegevoegd sinds de ineenstorting van de FTX-exchange. BikMak gaf het volgende aan:

“Het belangrijkste verschil is dat nu een 0-1K-adressen een leeuwendeel van de munten hebben verzameld bij recente dieptepunten op de markt, in tegenstelling tot voorheen als houders bij de vorige cyclus-toppen.”

Sinds Kerstmis is de prijs van Bitcoin in de buurt geweest van de niveau rond $16.800. Gisteren zakte het echter met $100 dollar. Op het moment van schrijven wordt BTC verhandeld voor een prijs van $16.683 met een daling van bijna 1% ten opzichte van 24 uur geleden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!