Cryptocurrencies nog niet aanwezig in portofolio’s van grote beleggers, aldus JPMorgan strateeg

In een aflevering van de What Goes Up-podcast van Bloomberg zei Jared Gross, hoofd institutionele portefeuillestrategie bij JPMorgan, dat crypto te moeilijk is om in institutionele portefeuilles te passen. Hij gaf aan dat crypto’s nog niet bestaan in de portofolio’s van grote institutionele beleggers. Hij zei het volgende:

“Als activaklasse bestaat crypto in feite niet voor de meeste grote institutionele beleggers. De volatiliteit is te hoog, het ontbreken van een intrinsiek rendement waarop je kunt wijzen, maakt het erg uitdagend.”

Gross zei ook dat ondanks dat Bitcoin-bulls ernaar streven dat BTC een vorm van digitaal goud wordt, het vanzelfsprekend is dat dit niet is gebeurd. Hij gaf het onderstaande:

“De meeste institutionele beleggers slaken waarschijnlijk een zucht van verlichting dat ze niet op die markt zijn gesprongen en dat waarschijnlijk ook niet snel zullen doen.”

In tegenstelling tot wat Gross zei, zei de belangrijkste grondstoffenstrateeg van Bloomberg, Mike McGlone, dat het riskant zal zijn voor instellingen om op korte termijn niet op zijn minst enige toewijzing aan de cryptomarkt te hebben. Hij gaf het volgende aan:

“Dus voor mij is het risico in de toekomst, waarvan ik denk dat voor de meeste grote instellingen, tenminste op vijfjarige basis, het risico niet enigszins aan deze ruimte wordt toegewezen. En dan bedoel ik niet de 20.000 zeer speculatieve crypto’s die je op CoinMarketCap kunt vinden. Ik bedoel de top 10, de top 100, een index die die volgt. Dus zeker Bitcoin, Ethereum. Ja, ze kunnen naar beneden vallen, maar voor mij zal een index die deze bijhoudt gewoon blijven doen wat hij doet en dit soort dingen vormen vaak die basis.

Het belangrijkste om op dit moment te onthouden is dat de Fed nog steeds hard aan bezig is, alle risicoactiva gaan omlaag. Crypto’s waren de snelste op weg naar boven en de snelste op weg naar beneden.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!