We zitten in de laatste fase van de bearmarkt, aldus Bloomberg-strateeg

Bloomberg-strateeg Mike McGlone gaf tijdens een nieuw interview met Stansberry Research aan dat het nog even kan duren voordat de markt een ommekeer zal maken, maar het ergste van de bearmarkt waarschijnlijk achter ons ligt. Hij zei het onderstaande:

“Cryptos hebben al een daling van 80% gemaakt, en je wilt gewoon niet te bearish worden als iets met 80% is gedaald. Ik denk dat we ons in de laatste fase van deze bearmarkt voor crypto’s bevinden, maar het zal niet gemakkelijk worden. Doorgaans maken markten niet alleen een V-bodem. Ze moeten het zo moeilijk mogelijk maken en het belangrijkste dat ik heb geleerd bij het beleggen in markten, vooral in bearmarkten, is dat ze ervoor zullen zorgen dat je je haar verliest, dat ze geld van iedereen aannemen en dat ze volatiel en moeilijk moeten zijn. Dat is het belangrijkste.

Onthoud dat dit geen cryptowinter is. Dit is een winter voor alles, behalve één activaklasse. Dat zijn handelswaar. Grondstoffen moeten naar beneden. Als ze dat niet doen, zal de Fed blijven aanscherpen totdat ze dat wel doen, en dat is voor mij hoe ik ernaar kijk.”

McGlone gaf in het interview tevens aan dat hij denkt dat Ethereum (ETH) voorop zal lopen dankzij de solide fundamenten van het netwerk. Hij wees erop dat ETH nog steeds 12x hoger staat dan drie jaar geleden, met een sterke ondersteuning die redelijk dicht bij het huidige prijsniveau ligt.

Hij zei dat hij volledig verwacht dat ETH vooruit zal komen door acceptatie, vraag en afnemend aanbod:

“Op een gegeven moment zullen we hier uit komen, maar nu we richting het einde van dit jaar gaan en we [Fed] voorzitter [Powell] nog steeds zien bonzen, zien we de Fed-fondsrenteverwachtingen voor volgend jaar nog steeds voor meer aanscherping over een jaar. Dat is slecht voor alle risicovolle activa, maar laten we dan vooruit kijken.

Laten we nu eens kijken naar de prijs van Ethereum. Het is $1.200. Eind 2019 voordat het hele Covid-gebeuren toesloeg, was het $100. Dus het is nog steeds 12X hoger. Het heeft een goede ondersteuning van ongeveer $1.000. Het kan een beetje daaronder komen, maar ik verwacht volledig dat dit vooruit zal komen en dat opwaartse traject in de loop van de tijd zal voortzetten.

Het belangrijkste om te onthouden … Bitcoin en Ethereum, de twee trouwe krachten in de ruimte hebben een afnemend en definieerbaar afnemend aanbod en een toenemende acceptatie en vraag. Vanuit het oogpunt van grondstoffen moet er iets veranderen in dat traject. Ik verwacht volledig dat het acceptatiepunt zal toenemen na hobbels op de weg, en dat de prijzen in de loop van de tijd omhoog moeten gaan.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!