JPMorgan: Crypto is irrelevant als asset bij institutionele beleggers

Een strateeg bij de internationale investeringsbank JPMorgan zegt dat crypto voor de meeste grote institutionele beleggers niet als activaklasse wordt gezien. “De volatiliteit is te hoog, het gebrek aan een intrinsiek rendement dat je kunt aantonen maakt het zeer uitdagend,” voegde hij eraan toe.

JPMorgan over institutioneel beleggen in crypto’s

JPMorgan Asset Management’s hoofd van de institutionele portfoliostrategie, Jared Gross, besprak crypto en de interesse van institutionele beleggers in de activaklasse op Bloomberg vrijdag.

De senior beleggingsstrateeg beschreef:

“Als asset is crypto voor de meeste grote institutionele beleggers simpelweg irrelevant … De volatiliteit is te hoog, het ontbreken van een intrinsiek rendement waar je op kunt wijzen maakt het zeer uitdagend.”

Gross voegde eraan toe dat het “vanzelfsprekend” is dat Bitcoin (BTC) zich niet heeft bewezen als een vorm van digitaal goud of veilige activa zoals sommigen hebben gehoopt. Hij vervolgde:

“De meeste institutionele beleggers halen waarschijnlijk opgelucht adem dat ze niet in die markt zijn gesprongen en dat waarschijnlijk ook niet snel zullen doen.”

Instituties blijven wel geïnteresseerd

De cryptomarkt is dit jaar aanzienlijk gedaald toen de Federal Reserve en andere grote centrale banken over de hele wereld de rente verhoogden om de inflatie te bestrijden. Er zijn ook instortingen en faillissementen geweest binnen de sector, waaronder de meest recente val van cryptobeurs FTX.

Ondertussen biedt een groeiend aantal banken en financiële instellingen cryptoproducten en -diensten aan hun institutionele klanten. Investeringsgigant State Street, bijvoorbeeld, zei in september dat het een niet te verwaarlozen vraag naar crypto-activa ziet bij institutionele beleggers. Nasdaq heeft onlangs een crypto-eenheid opgericht met de naam “Nasdaq Digital Assets,” onder verwijzing naar de toegenomen vraag onder institutionele beleggers.

Bovendien bleek uit een in november door cryptobeurs Coinbase vrijgegeven onderzoek dat institutionele beleggers hun allocaties tijdens de cryptowinter verhoogden. De firma benadrukte dat er “een sterk signaal is van de acceptatie van crypto als activaklasse.” Uit een onderzoek dat in oktober werd gepubliceerd door financiële reus Fidelity bleek dat 74% van de ondervraagde institutionele beleggers van plan is te investeren in digitale activa.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!