Heeft de Bitcoin koers zijn bodem bereikt?

Populaire cryptohandelaar Jason Pizzino vertelt hoe de geschiedenis van Bitcoin (BTC) zich vaak herhaalt. Zo kunnen er ook aanwijzingen zijn met betrekking tot het bepalen van een bodem bij de toonaangevende crypto.

In een nieuwe video-update vertelt Pizzino zijn 279.000 YouTube-abonnees dat de huidige bearmarkt van Bitcoin qua tijd op één lijn ligt met zijn twee vorige downtrends. Zo vertelt hij:

“Voor de dagtellingen komen we weer heel dicht bij wat we in eerdere cycli hebben gezien… De eerste cyclus hier, 2014, hebben we 411 dagen. Je ziet dat van de top naar de bodem, 411 dagen, van de piek naar dat dieptepunt…

De volgende cyclus was in 2018, 363 dagen, eigenlijk bijna precies een jaar, van boven naar beneden, 363 dagen.

En op dit moment, met het huidige dieptepunt midden november, 376 dagen, met de piek in begin november. Dus dit zou nog tot januari kunnen leiden, misschien ook voor een nieuwe bodem. En dat zou nog steeds ruim binnen de timing van alle voorgaande cycli zijn, wat betekent dat dit zeer, zeer goed aansluit bij de voorgaande cycli, en natuurlijk bij de halvering die in 2024 plaatsvindt.”

Bron: Jason Pizzino/YouTube

Pizzino zegt ook dat traders op de uitkijk moeten staan voor scherpe Bitcoin rally’s, zelfs te midden van negatief marktsentiment. Volgens de handelaar hebben enorme upswings het einde van de bearmarkten van 2014 en 2018 gemarkeerd. Over deze rally’s vertelt de handelaar:

“Voor de laatste twee bearmarktcycli voor BTC hebben de swings het einde van de bearmarkt opgeroepen. Zodra deze swings naar boven zijn gebroken, is dat het einde van de bearmarkt. Het nieuws zal echter nog steeds zeer, zeer negatief zijn, dus laat je daardoor niet afschrikken.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!